Tisdag i Almedalen

Tisdagen började tidigt med IFmetalls frukostseminarium om lönebildning. Allt från industriavtalet till hotellstäderskor berördes av panelen. Frukost bjöds det också på (sånt är uppskattat).

Sedan var det dags för Almegas första seminarium i seminariesviten. Så räddas den förlorade generationen - reformer som ger unga jobb. Panelen var hyfsat överens om vissa frågor medan RIT-avdraget separerade paneldeltagarna åt. Almega var för och fick endast med sig Unionen i ett nja.

Lunchpause som slutade med att jag hamnade på ICA för att stödhandla och köpa en sallad.

Efter en kort visit i lägenheten var det dags för Vem tar hand om kompetensutvecklingen? Arrangören var trygghetsrådet trs och inte TRR. Det blev då helt oväntat en timme om kompetensutveckling inom kulturområdet, kulturkraft och ESF-projekt.

Sa hej till Cemille som precis kommit och sedan var det dags för Samtal Europa med Urban Bäckström i Europahuset. Frågeställning kring att industrins minskning endast beror på outsourcing twittrades och togs upp. Jag var inte nöjd med svaret, eftersom det endast var en repetition av påståendet. Jag vill förtydliga för alla att det icke är att förglömma att outsourcade delar faktiskt växt och tagit nya former och inriktningar sedan de outsourcats. Liksom alltid finns inget svart eller vitt i SCBs statistik.

Äntligen var det dags för Torehammars tidsmaskin igen hos Almega. Dagens gäst var Anna Kinberg Batra från M. Humoristisk resa in i framtiden som bjöd på "svävande" högklackade skor, bättre miljö samt månggifte med hubotar.

Missade Reinfeldts tal till förmån för klädbyte. I efterhand har jag hört att det var rätt innehållslöst och tråkigt. Hojta till om någon upplevde något annat.

Middag intogs på Rosengården och efter trevliga samtal var det dags att gå hem och försöka kurera sig.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Kom som en sång