Februari 2019

Nu kommer en liten sammanstallning fran februari.

Tove
Vi har fixat pass till Tove. Woho! Nu har hon en svensk identitetshandling.
Vi har ocksa intervjuat nagra nannys och valt en svensk tjej som heter Judith. Hon ska vara med Tove nagra timmar i veckan. An sa lange har det gatt jattebra och bade vi och Tove giller henne. Sa tummen upp pa det. Har aven varit pa sa kallade "tours" pa 2 forskolor. Hemska var de. Usch! Antar att man maste sakna sina kvalitetskrav lite jamfort med Sverige. Har aven vart pa en barntraff med SWEA mammorna. Tove tyckte det var kul att hanga med de lite aldre tjejerna. Annars har vi ganska regelbundet lite hang med andra mammor och andra trevliga manniskor som ar lediga pa dagarna.


Nojen
Kanns som om februari ar sa kort och att vi inte hunnit gora sa mkt.
Vi har i alla fall varit lite kulturella. Vi har besokt PS1 samt Museum of moving images.


Vi maste ju bilda Tove lite. Hon har ju sedan tidigare varit pa Guggenheim och American Museum of Natural History. Museum of moving images var roligt och nar Tove blir lite storre tror vi att det kommer att vara en hit. Var ett valdigt interaktivt museum. Pa PS1 var hela sallskapets favorit black pa pung ;) sjukt konstig utstallning med en obehaglig clown.

Fatt till lite middagar hemma och utanfor hemmet. Vi har bjudit grannarna pa paella. Jag har atit middag med Frida pa Rosemary's samt Korean BBQ med AKA mammorna pa Grand Seoul. Sen var jag och M ocksa pa Uchu och firade alla hjartans dag. Fantastisk omakase sushi! Vi har ocksa varit pa Baar baar igen. Man maste ju dela med sig om man hittar natt bra. T och jag har ocksa atit lunch med grannarna pa Pinch of China. Yummy!


Jag och T har ocksa fatt en tur pa Ms jobbs nya kontor. Ligger nere vid WTC. Utsikten ar inte alltfor pjoskig.



Har ocksa varit arsmote for SWEA. Vi var pa svenska residentet och generalkonsuln Annika Rembe var med och talade om sina erfarenheter. Trevlig och driven kvinna helt klart! Jag vann ocksa en DW klocka :)


I alla hjartansdag present fick jag massage och spa av M pa Great Jones Spa. Alltsa sa valbehovlig! Man ar uppenbarligen mycket mer sliten i ryggen an vad man sjalv kanner. Sen motte M upp och vi at brunch tillsammans och gick runt i West village samt drack ol pa dagen. Tove hade barnvakt. Tack M!

Nodvandigt
Har varit ute och sprungit. Har ocksa varit hos tandlakare och hos optiker. Maste tyvarr tillbaka till tandlakaren for en "deep cleaning"...damn you tandsten!


Optikern ar en av AKA mammornas man. Han har en egen praktik och ar jattebra. Ska kopa nya glasogon och linser dar. Har haft lite linser nu igen och det har funkat bra. Har saknat det.

Comments

Popular posts from this blog

Kom som en sång

Beskow hos Design House Sthlm