Den totala radiotystnaden är nu bruten

Life goes on. Allt är mestadels same same and not different. Det har dock blivit 2021 och vi har lämnat hemska 2020 bakom oss. Hej från oss på nyår!

Covid
Indoor dining stängde igen i typ slutet på november eller början av december. Men öppnade igen på alla hjärtans dag här i NYC. Jag tror fortfarande att gym (men inte pass) kan köra 25%. De flesta butiker verkar öppnar. Inte för att man känner för att gå till dem i nån större utsträckning ändå. Man får ju t.ex inte prova kläder. Det är ju halva poängen med att gå till en klädbutik. Det jag saknar mest är att umgås inomhus med folk (men ibland får man till det ute också) och att gå på bio. Tätt följt av att kunna resa lite mer och se nya saker. 

Vädret

Kallt och mycket snö. Ingen polar vortex i år men ändå iskall luft som kommer från polerna och göra att det blir kallt och mkt nederbörd. Förra vintern var mildtare och ingen snö. Tror absolut att jag föredrar det. Sen kan man åka en begränsad sväng till snö om man vill ha lite. Samhällsfrågor
Presidentvalet blev ju något mindre dramatiskt än väntat. Biden och Harris är på plats och försöker rädda vad som räddas kan. 6 november är numera en skamfläck i historieboken. 

Livet i allmänhet
Det har varit både Halloween, Thanksgiving och jul, för att inte glömma nyår, Lunar New Year, Alla hjärtans dag och fettisdagen (och SuperBowl). Kan väl sammanfatta högtiderna ungefär som vanligt. Vi har ätit oss igenom dem. Men med något mindre folk runt omkring oss. T var Elsa från Frozen på Halloween. Det var kallt. Något som har präglat hela den här vintern hittills. Kallt och alldeles för mkt snö. Även fast T älskar att åka tefat. T pratar och pratar, har alltid mkt att säga eller fråga om.  


Det är svårt att börja umgås med nya människor när man försöker att begränsa sin umgängeskrets och de som man träffar inomhus är ännu färre. Det gör det också svårt att underhålla sina relationer till de man redan känner. Man ses utomhus i den mån det går, eller med ett utvalt fåtals ses man inomhus. Kylan har verkligen ställt till det i vinter. Ser fram emot att träffa vissa personer utomhus snart igen, när det slutar att vara iskallt. 

Vardagen
Sova, dator, gå ut i iskyla, äta, sova, dator, gå ut i iskyla, äta, sova. Roligare än så blir det inte just nu typ.
Jobbar med Womengineer nu. Är väldigt roligt, men tar alldeles för mkt tid egentligen. Läser frontend utveckling på Harvard Extension School och försöker programmera lite på mina egna grejer. Söker lite jobb och funderar på vad som ska hända i höst eller nästa år. Skulle verkligen vilja att det gick att göra nått snart. Vi behöver lite miljöombyte. Skaffade en yoga app här om dagen. Det är ju festligt, men inte alls lika kul som att gå på yoga på extern plats. M har för övrigt köpt en roddmaskin, den kanske man ska ta och sätta sig och ro på lite nån dag. Hemresa i vår
Ser ju mer och mer mörkt ut just nu. Vaccinationen är försenad i både Sverige och USA. Vi saknar ett papper som vi helst vill ha för att kunna resa. Det rycktas om en andra puckel på vintervågen i Sverige...inte supersugen på att åka hem till ett samhälle som inte direkt verkar skydda sig och där man ändå inte kommer att kunna träffa familj och vänner som man vill. Inte helt bekväm med tanken på att sitta tillsammans med familj i en liten lägenhet eller hus efter att ha rest till eller inom Sverige. 

Kanske dags att sluta på den positiva noten. Ska försöka skriva lite oftare och inte så fasligt långt varje gång. Man måste bara komma till skott. 

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid