Paris - Dag 2

Torsdag morgon utanför hotellfönstret såg vi det här. Vem skulle inte vilja bo sådär.

Dagen till ära skulle vi gå öster ut. Vi passerade över spåren och kunde se bort mot Gard de l'est.

Kom fram till Chanal Saint Martin. Vi såg uteliggare, åt frukost och strosade längs kanalen.

Sen hoppade vi på en turist buss och tittade på Paris by Buss. Man han se mycket, bli brun (läs bränd) om armarna, samt fotografera helt suddiga bilder. Men det var väldigt effektivt.

Vi såg bland annat fina bokstånd.

Triumfbågen

Graffiti

Eiffeltornet

Efter Eiffeltornet var det dax för lunch. Det blev en sallad på en restaurang några gator bort. Efter lunchen shoppade vi på Champs Elysées. Vi tog även en sväng och tittade på alla dyra märkenas flådiga affärer, typ Prada och LV mm. Är man i Paris så är man :)

Vi såg lite kött levereras till en köttaffär också.

Turistande och shoppingen gör än trött, och vi tyckte att vi behövde vila lite. Vi tog oss till parken vid Louvren, korkade upp en flaska rosé och skrev vykort till nära och kära i Sverige.

Efter det obligatoriska ombytet och uppfräschandet på hotellet (vilket behövs när det är 25C+ utomhus) åkte vi till Montmartre.

Upp för en lång rullis vid ett byte i metron.
Och hej hej här är vi!

I Montmartre tittade vi på Sacré Coeur. Pampigt värre.

Bonjour från oss!

Middagen intogs någon stans i Montmartre. Förträffligt trevlig 2-rätters på uteservering. Kvällen avrundades med vin på ett torg, med en galen violinist som underhållning.

Sen kände vi att det var dax att se Sacré Coeur by night. Vilket man absolut inte vill missa. Tittar man dessutom ut över den fantastiska vy över Paris, så blir hela kvällen fulländad.

Alla stationer ser olika ut och har roliga stolar i olika färger och material. Den här stationen satt vi och väntade på på vägen hem till hotellet.

Slut för idag, tack för idag! Bisous!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid