Fredag i London

Fredagen den 25 maj var det äntligen dags för oss att fara till London. Ett besök som skulle präglas av bröllopsfest, mat och shopping i subtropiskt klimat.

Vi anlände på förmiddagen till Heathrow och åkte direkt till vårt hotell för att checka in. Mycket bra hotell, Hoxton Hotel, kan varmt rekommenderas.

Vi gick en sväng i  Hyde Park. Det var som en liten oas att svalka sig i när det mot alla odds var 25 grader och sol i London. Tur att det fläktade lite längs vattnet.Sen var det dags för dagens höjdpunkt. Lunch på Dinner by Heston (Blumenthal). Tur att det blev en för tidig födelsedagspresent :)

 Meat fruit (c. 1500)
Mandarin, chicken liver parfait & grilled bread 


Roast Scallops (c.1820)
Cucumber ketchup & borage

 Hereford Ribeye (c.1830)

Triple cooked chips

Mushroom ketchup 

Black Foot Pork Chop (c.1860)
Hispi cabbage, lardo, ham hock & Robert sauce

Tipsy Cake (c.1810)
Spit roast pineapple

British Cheese
Oat cakes, Yorkshire chutney, cider apple

Bilderna från Dinner är tagna av både mig och M. Lunchen tog fler timmar och efter maten var vi stoppmätta. Vi tog en lång promenad upp till Oxford Street för att försöka gå ner lite mat.

På kvällen var det dags för en favorit i repris. Nämligen öl på gatan utanför Red Lion. Jamie och Lily ville ha en kväll där de passade på att träffa sina svenska vänner.

Sen var det dags för indiskt på Brick lane. Vi hamnade på en restaurang som hette Aladin. Inte superspeciell indiska mat, men helt ok.
Sedan bar det av ut i Londonnatten. Vi hittade en gränd där det gick bra att hänga och dricka öl och äta grillat (om man nu inte redan hade ätit).
Ursäkta extremsuddiga bilder, det blev tyvärr så. En bra första dag i London till ända.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +