Almedalen - tisdag

Tisdag morgon och lite kallt och mulet. Långbyxor på!


Dagens första seminarium hölls av Fores på Gotlands museum och handlade om EU:s ekonomiska kris. Något som kunde konstateras gällande åhörarna var hög medelålder och ojämn könsfördelning. För att inte tala om panelen som hade många års erfarenhet på nacken. Ingen i var under 67 år. Birgitta Swedenborg var bästa tillskottet i panelen. Det diskuterades penningpolitiska och finanspolitiska åtgärder. Sen en diskussin kring devalvering, sänkta löner och priser. Tillslut konstaterades att bieffekterna skulle bli hög arbetslöshet och minskad produktion - stort BNP tapp. 


Dagens lunchseminarium hölls av KPA pension. Där konstaterades att kvinnor inte kan räkna procent på procent samt att pensionssparande för kvinnor i låglöneyrken är svårt. Panelen gnällde mest över att det var synd om arbetare och kvinnor och att offentlig och privat sektor var onda. Några konstruktiva lösningar saknade jag.

Träffade sedan en kompis som kommit in med båt dagen innan. Vi gick på salladsjakt.


15:00 var det äntligen dags för Lagstiftning vs. eget ansvar - Hur blir vi av med sjuka skönhetsideal i reklam? Väldigt intressant och viktig paneldiskussion. Ser redan fram emot nästa års seminarium.

Nu är det konstaterat igen, nästan alla är i Almedalen. Träffade en gammal bekant från gymnasiet som är SSU:s nya sekreterare. Han satt och pratade med en av våra förbundsdirektörer när jag hittade honom.

På kvällen tog jag mig till mitt första Almega mingel för veckan. Fascinerades av 3D-skrivaren och fick mitt ansikte inskannat. Kanske kan printa mitt eget huvud nån dag. Känns rätt bizzart. 

Gustav Fridolin talade för MP. Gjorde en retoriskt mycket bättre insats än Åsa Romson föregående år. Blev dock ändå inte helt övertygad. Tråkigt att ni drar så mycket åt vänster MP! 

Kvällen avslutades med middag med några vänner på Torgkrogen. 

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Kom som en sång