Lördag - Singapore och Australiensisk mat

Så blev det lördag och dags att flyga till Singapore. Landade, färdade och installerade på hotellet ungefär lagom till lunch. Lunchen intog vi på Senmin Sushi i Emporium Shokuhin i Marina Square. Vi åt varsitt sett rullar och delade på några nigiri. Det blev asdyrt jämfört med att äta i KL. Fast det var väldigt gott.


Sen tog vi oss till Bayfront, Marina Bay Sands och slutligen Gardens by the Bay. Grymt coolt ställe. När vi kom dit slutade det regna också.


Ett försök till selfie framför allt i hopa.


Mycket fint helt enkelt!


Sen besökte vi Cloud Forest och Flower Dome. Den första var jättehäftig och den andra måste man inte besöka. Precis vid entrén är det ett stort vattenfall.


Det var flera våningar, många växter och gångar att gå in och ut ur ett konstgjort berg. Temperaturen var sval om det inte framgår av bilderna.


Typ nästan högst upp var det såhär långt ner till längst ner.


Och sen kom dimman eller ska vi säga molnen.


När vi var klara gick vi en snabba vända förbi hotellet. På vägen dit fick vi en annan fin vy av Singapore. Det var väldigt härlig arkitektur och man har lånat in från många länder och också vågat lite. Något för Stockholm att kanske låna från landet som lånade värnplikten av Sverige.


Sen begav vi oss till China Town. Lika färgglad och sprudlande av liv som i KL. 


Vi testade lite dumplings och popiah i ett hawker center. Det som sedan visade sig skulle bli vårt favorit hawker center - Maxwell road hawker center
Vi var noga med att inte äta för mycket förrätt för vi skulle nämligen på en Australiensisk restaurang på kvällen vid 21:30. Det var Burnt ends vi skulle besöka. 


Smoked quail egg and caviar

Beef marmalade and pickles

Garlic shoots and gremolata

Burnt Ends' Sanger

Venison, hummus and sumac

Marshmallow

Till maten fick vi också fantastiskt gott vin, av den mycket trevliga sommelieren - Andrew Cameron (här på insta https://www.instagram.com/mandrewmacaroon/). Vi fick smaka en massa extra och sånt gillar vi. Bland annat jättegott vitt vin från CRFT wines.


Den här lilla rackaren hade en väldigt fin etikett och föll M på läppen.


Själv gillade jag det här rödtjutet.


En bra avslutning på första dagen i Singapore!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +