Måndag - böcker, skyfall & singapore sling

Måndagen kom och vi åkte tillbaka till Ann Siang Road. Det var ju något som vi missade där dagen innan. M och de något mindre asiatiska kvinnorna på tbanan.

Vi missade nämligen bokhandeln BooksActually med 5 minuter och ville så gärna besöka den när den var öppen. 


Fantastisk butik där vi handlade många fina böcker. Sen gick vi till det fina kafét några hus bort för att äta frukost på Plain Vanilla Bakery. Så härligt ställe!


Lemonad och ett litet hus med ett nummer på, vilket betydde att man väntade på mat.


Barnhörnan, tidningar man fick låna och cyklarna ute vid gatan. 


Och så kom vår mat. I bakgrunden kan ni skymta Ms varmamacka.


Här här vi min cobsalad. Som var så god och fräsch!


Så var det dags för Singapore Botanic Gardens. Där såg vi sköldpaddor och


en svart svan.Rätt lite folk, men plötsligt när vi stod och diskuterade vägen frågade den mötande mannen oss på Svenska om vi behövde hjälp och sen pekade han oss i rätt riktning.Vi skulle titta på orkidéer, men det var lite dyrt. Så vi snålade ut och tittade på ingefärsträdgården istället, för den var gratis. En snygg karl framför gröna växter.En suddig jag som hoppar framför ett litet vattenfall.En lite mindre suddig jag framför ett vattenfall.Ett grönt blad med solsken på andra sidan. Men som vi alla vet, efter solsken kommer regn.Herrejissanes vad det började regna. Vi kutade till ett regnskydd och var ändå rätt blöta när vi kom fram. Så där blev vi sittande i kanske 20 minuter. När det bara formidabelt vräkte ner. Ett av de värsta skyfallen som jag någonsin sett.


Ett misslyckat försök att få med lite av regnet i bakgrunden.


När det äntligen hade regnat klart tog vi oss ut ur parken och upp på Orchard Road för att äta lunch. Där vi faktiskt varit i ungefär 5 minuter första dagen. Vi skulle då till Gardens by the Bay men både hade missuppfattat och trodde att den andra ville åka och shoppa.

Ms rejäla skaldjursnudlar. 


Min fräscha vietnamesiska nudelsallad.
Sen tittade vi i en massa shoppingcenter och fyndade bland annat på rean på COS. Vinterkläder säljer tydligen inte tipp topp när det är 30 grader och sol utanför.

Sen behövde vi åka till hotellet för att lassa av oss dagens inköp och byta till torra kläder. Vi provade polen en sväng. Den var fin, men hade inte samma charm som den i KL. På kvällen begav vi oss mot Clarke Quay. På vägen passerade vi Raffles Hotel.


Vi skulle nämligen avsluta med en sista middag på Jumbo, för att äta chili crab. M var glad. Maten var god och kladdig och man fick tjusiga haklappar för att inte söla ner sig totalt. 


Slutligen blev det en riktig Singapore Sling i Singapore på Jigger & Pony.


 

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång