2017 ett år med livets toppar och dalar

Nedan följer en lite matigare summering av året. Ber om ursäkt för förskräckligt dålig uppdatering av bloggen i år. Ibland kommer livet emellan. Nästa år då blir det skärpning :)

2017 inleds i Nya Zeeland där vi far runt mellan olika platser på sydön och tittar på storslagna naturupplevelser. Den fem veckor långa bröllopsresan avslutas sen med en vistelse i Sydney.

M åker till London med jobbet och jag ansluter till helgen. Typiskt bra! Vi besöker bland annat vår favorit restaurang Brawn, den för mig nya Dishoom och återbesöker en av de första fine dinning restaurangerna som vi var på - Dinner by Heston. Väl hemma i Stockholm igen sker det årliga besöket på Vårsalongen (fortfarande i temporära lokaler) och alla hjärtans dag firas på den nya omokase restaurangen Soyokaze. Den var mycket bra!

Det ofrånkomliga händer efter många års sjukdom, pappa får stilla somna in. Både jag och mamma var där. Min bror och syster anländer strax därefter. Det fina i allt sorgliga är att familjen får extra tid tillsammans då min syster stannar i stort sett hela mars i Sverige och då min bror numera bor i Barcelona så att han har nära hem. Vi besöker bland annat Djurgården där vi äter varmkorv från korvkille och besökte Biologiska museet innan det skulle stängas. Konstföreningen på jobbet där jag varit ordförande under året besöker Spritmuseum och min syster följer med. En solig men kylig marsdag begravs pappa i Sankta Birgitta kyrka i Nockeby. Livet fortsätter och vi går på I afton vemod där min otroligt talangfulla kollegan Hedda och hennes två vänner gör sina tolkningar av Depeche mode låtar. Vi besöker Studio Frantzén i väntan på att riktiga Frantzén ska öppna igen. Samt att Marcus julklapp infaller - vinprovning på Spritmuseum med efterföljande middag i restaurangen.

Fortfarande lite halkigt och dant när man springer med TNT. Överanstränger knät och drar på mig en knäskada. Jobbar resten av året med rehab tillsammans med fantastiska Maja som har Maja Pernefeldt Sjukgymnastik och Träning. Vi far ner till Skåne och besöker Daniel Berlin i Skåne Tranås. Visar sig vara en riktigt fullträff! Dagen efter händer det fruktansvärda, Stockholm drabbas av en terrorattack på Drottninggatan. Vi åker vidare till Köpenhamn och allt är lite off. När vi kommer hem får vi en matkasse full av ramslök från Jenny och Dag. Det räckte till många påsar pesto som vi fryser in och kunde njuta av under resten av året. Ms mamma fyller 60 och det firas i Falbygden med fin middag och fotografering i skogen. Precis innan april hinner ta slut så lyckas vi också besöka Café Nizza för första gången.

Våren kommer ungefär samtidigt som sommaren. Värmechock och tidig premiär på Loppen. Sen blev det som vanligt kallt igen. Går på rutinkoll för cellprov (gå alltid på dem, fantastisk möjlighet vi har inom vården) och det visar sig att jag har en aggressiv form av cellförändringar. Cellförändringarna opererades bort senare under sommaren och hade inte återkommit vid återbesök under hösten. Stort tack till doktor Ingrid R vid Octaviakliniken. Firar 10 år med M genom att gå till TAK och äta trevlig mat av Frida Ronge. Vi går på Rieslingprovning på Gaston och besöker Pubologis specialbord i köket där all mat har grillats på japansk kolgrill.

Vi droppar in på Shibumi för att förgylla en vanlig tråkig dag. Sen fyller jag år och vi äter våfflor eftersom jag får ett våffeljärn :) När vi var på Soyokaze kom vi på att det var länge sen vi var på Sushi Sho så vi bokade platser där, detta besöka infaller alltså nu. En solig helg i juni bestämmer sig jag och mamma för att gå på Roslagsleden och månaden avslutas sedan i Belgrad. Nya Berlin jag tror inte...Blir förresten under året inget besök i Berlin. Första gången på typ 8 år.

Ingen sommar utan skärgård. Vi far till Grinda för att överleva fram till semestern. Tyvärr regnar det hela helgen, men det är ju typisk svensk sommar. Besöker Aloë igen och tycker fortfarande att det är bra och lite roligt att restaurangen ligger där de ligger. Sen kommer mammas födelsedag och den firas i solsken med hela släkten vid den nya kolonilotten i Åkersberga.

Semestern anländer! Vi drar till Nice och och bilar sedan bort mot Pyreneerna där vi träffar Filip och Natali i världens knäppaste stad Lourdes - typ disneyland för vuxna. Vi bilar vidare mot San Sebastian där vi äter och äter och äter. Det blir allt från pintxos till besök på Akelarre och Arzak. Vi lämnar nu bilen och tar buss till Bilbao, måste ju hinna med kostmuseet. Sen flyger vi ner till Barcelona för att hänga med mina syskon och deras familjer. Strax efter att vi kommer hem så kommer min syster hennes familj och min systerdotters pv till Stockholm. Vi hinner också träffa Björn och Mer som är hemma på besök från New York, vi går till Adam och Albin. Det som är bra med att gifta sig är att man får presenter som räcker hela året. Tyvärr måste M resa med jobbet i sista stund och missar mat och vinprovning. Då frågar jag såklart den som gav presenten (Maria) om inte hon vill följa med istället och det är såklart hon vill. Så kommer den, den första bröllopsdagen. Vi firar med att äta brunch på Färgfabriken och sen middag på Portal. Sen var det dags att testa knät genom att springa Bellmanstafetten med jobbet. Knät höll!

Den riktiga prövningen skulle komma två veckor senare då jag och M skulle springa Stockholm Halvmarathon. Vi gjorde det, men för lite träning och en knä som pajade igen gjorde att de sista 5 kilometrarna inte alls var något kul för mig. Har man gjort dåligt ifrån sig så får man åka på födelsedagsresa till London, det är sen gammalt. Vi var på afternoon tea och besökte även The fat duck som M har velat besöka hur länge som helst och därför gav det till mig i födelsedagspresent :) Sen blev det finmat redan veckan därpå när M hade bokat in oss på nya Frantzén. Om jag säger att det var väldigt bra på gamla Frantzén så måste jag säga att det var ännu bättre på nya. Kanske dags för en tredje stjärna snart.

Så kom den numera årliga tjejhelgen med Brommatjejerna. Vi for ut till Grankulla och badade bastu, promenerade, lagade mat och bara hade det bra. Jobbet firade en ny lansering så vi gick till TAK och åt middag. Så var det dags att fara ut till Nacka strand igen, det var Affordable art fair. Blev inget konstverk i år heller, men väl en drink och lite tapas. M och jag droppade lite spontant in till baren på Lilla ego en annan kväll och vi gick också på ett planerat besök på nya Ichi.

November var USA-betonat. Jag gick på NHL-hockey i globen med mina kusiner och min morbror och dagen efter for vi till New York på lite semester.

Julmånaden numero uno inleddes med ett härligt besök på Sturebadet och följdes av diverse julrelaterade aktiviteter såsom julpyssel i Svedmyra, stora lilla julafton, julkonsert med MMK och julafton med fisk och skaldjur. Året ska dagen till ära avslutas hemma hos Stefan och Malin med att vi firar ut 2017 och välkomnar 2018.

Men innan vi stänger ner så måste några fler saker sägas om 2017. Grattis Alex, Stina, Brita och Sofia som alla blev mammor! Som vanligt har det ätits ännu mer än vad som nämns ovan. Detta bland annat tillsammans med "Vi som äter", #KFIB, med koreanerna på Lisa och Joels korean BBQ, samt med så många andra. Det är ju också extra bra att vi numera bor på krypavstånd till Hornstulls Marknad. Har även sysslat med lite andra aktiviteter såsom att jag har insett varför Johanna tycker om att plocka blommor på självplock, det är ju hur bra som helst! Vi kom även in i någon fas av att gå på TV-inspelningar. Har varit finkulturell och gått på operan med mamma och på Dansens hus. Har även varit på fulkulturell och gått en del på bio, trots att jag missade Stockholms internationella filmfestival i år. Jag har sagt hej då till vänner som lämnat staden och hej hej till vänner som återvänt. Jag har också varit alldeles för dålig på att besöka vänner som flyttat till nya bostäder. Slutligen har jag också sagt hej då till mina fina kollegor på AGV.

Spännande saker händer 2018. Häng med så får du se vad det är!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +