Lista om 2018

Nytt ar kraver val en liten sammanstallning av aret som gatt i en annan form an forra inlagget. Listans upplagg kommer fran Sandra Beijer.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Jag och M flyttade till New York samt att jag och M fick en dotter. Inget har vi gjort tidigare sa tycker att bada kvalar in pa listan.

Vad var din största framgång 2018?
Att jag lyckades genomfora alla 12 veckor pa Data Science Immersive programmet hos General Assembly. Dvs att jag nu t.ex kan titulera mig Data Analyst om jag nu kanner for det. Data Scientist gar ocksa men vet inte om jag ar lika bekvam med det. Sen ar det val iofs en jobbtitel, sa jag maste val borja jobba med det innan jag kan titulera mig. Soker jobb nu, sa om nagon har natt tips, sa var inte blyga :)

Och på ett personligt plan?
Att jag har blivit mkt bekvamare med att umgas med och traffa personer som jag fran borjan inte kanner. Dvs att man maste kliva ur sin konfortzon lite och vara lite mer amerikanskt frammat. Syns och hors man inte sa finns man inte i den har staden.

Något oväntat som hände under året?
Egentligen inte. Det var ju manga nya saker eftersom det var forsta aret pa ny ort. Men det var ju inte direkt ovantat att det skulle handa.

Vilka platser besökte du?
Kanske den skralaste listan nagonsin.
New York, Boston, Stockholm, Falkoping
Globetrotter ambitionerna har fatt sig en liten torn.

Bästa köpet?
Ett par svarta Nike sneakers fran DSW. Ja, jag ar lite sparsam. Men seriost. Man gar sa himla mycket i den har staden sa bra skor att ga i ar en life saver.

Gjorde någonting dig glad?
Valdigt ytligt men nar det kom paket och blombud fran Sverige eller nar nagon i Sverige bjod in oss till saker aven fast de vet att vi inte bor i Sverige langre. Alltid fint att inte kanna sig bortglomd.

Och ledsen?
Nar min mamma eller syster har varit pa besok och nar de aker hem. Kanns alltid lite extra trakigt.

Årets låtar?
Min 2018 playlist pa Spotify. Latarna ar nodvandigtvis inte fran 2018, men jag har lyssnat pa dem mycket eller upptackt dem under 2018.

Har du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Bade och skulle jag nog vilja pasta.

Favoritserie?
The series finale of Sense8 (sa da maste det val bli Sense8 serien, aven fast sasong 1 och 2 inte gick under 2018)

Bästa filmen?
Blev inte sa mkt film under forra aret. Men maste nog anda saga Black Panther.

Bästa boken du läste i år?
Ok, folket. Jag har last extremt lite under aret. Sa svaret pa denna fraga far bli Crazy Rich Asians + China Rich Girlfriend + Rich People Problems. Det vill saga alla 3 bockerna i trilogin. Forsta boken ar SA mycket battre an filmen. Aven fast jag tyckte filmen var helt ok oxa. Framforallt var den rolig.

Bästa matupplevelsen?
Tryffelpastan pa Per Se och wagu biffen som M har tillagat. Omnomnom!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag var hoggravid och lite nojig att Tove skulle komma for tidigt. Fick fina blombud och at middag pa en mysig japansk restaurang (Azasu)som ligger pa gatan bredvid.

Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?
Mera resor och mera somn ;)

Nyårslöfte?
Att skaffa mig ett jobb

Högsta önskan just nu?
Om vi ska ta det pa ett personlig mindre globalt perspektiv. Att jag hittar ett jobb som jag trivs med och som har schysst villkor. Det far garna vara inom tech. Detta medfor oxa att Tove ska fa en nanny eller en dagisplats och att hon ska trivas med arrangemanget.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +