För att få lite mer ro i sinnet

Ni vet säkert alla att jag har varit aktiv inom SWEA här i New York. Det har mestadels varit väldigt roligt, givande och jag har träffat många fina vänner genom organisationen. Nu har det dock uppstått en situation där jag kommit till insikt kring att detta inte är en organisation som jag vill ha en aktiv position inom. 

Per den 31 augusti 2020 lämnar jag mitt uppdrag i SWEA New Yorks styrelse. SWEA New York är en del av SWEA International. SWEA International är ett fantastiskt nätverk för svensktalande kvinnor världen över, men har värderingar och en människosyn som jag inte delar. SWEA International har valt att göra tolkningen att som ideell politisk oberoende organisation så kan man inte ta avstånd från rasism, stå upp för HBTQ+ rättigheter eller uttala sig om någonting (såsom abort, klimatutveckling etc. för att nämna något som de själva nämnt). De måste även diskutera huruvida det ens är ok att uttala sig kring mänskliga rättigheter. 


Nej tack! Stryk mig, ta bort mig, jag vill inte vara del av en styrelse som jobbar för en organisation med denna inställning.

Comments

Popular posts from this blog

Kom som en sång

Beskow hos Design House Sthlm