Hata Nattbussen

Busschauffören lyssnade på klassisk musik på högsta volym och det stod typ 10 fulla skåningar tillsammans med 2 fjortisbrudar precis bredvid mig. På Vasagatan, strax innan Centralstationen började skåningarna fråga var Scandic Hotell låg. Sen blev de väldigt upprörda över att bussen inte stannade så att de kunde gå av. Eftersom jag aldrig kan hålla käften så är jag tvungen att säga att bussen inte stannade för att det inte var nån station precis där de ville gå av (d behöver man ju inte vara Einstein för att fatta). Till svar fick jag på bred skånska "låter jag som om jag är från Sthlm".

Öh, ne det lät inte så...inget ont om folk från skåne, men tack och lov gick de av med sina fjortisbrudar, vilka i sin tur konstaterade medan de gick av att de hoppades att Scandic såg ut som förra gången de var där. (Vad Sthlms fjortisar gör på Scandic hotell vill jag förövrigt inte veta.)

Men tro inte att det blev tyst på bussen inte. Nån tjej som satt längst bak i bussen började vråla schlager låtar i falsett och bad bussen sjunga allsång. Det var nog värst när hon började med Stad i Ljus…(iofs är det ju en rätt rolig låt fram åt tre snåret, iaf om man själv får sjunga)

Sist men inte minst är det inte ok att man på bussen börja diskutera om man skulle ha tagit en taxi istället. Om man nu har råd att åka taxi, varför tar man då inte en från början…det är ju inte direkt en överraskning att det ej är väldigt njutbart att åka nattbuss.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +