Integration med det koreanska folket

I går var vi ute med universitetets Taekwondoklubb (jag, Jenn och Sofia har gått med i den och ska träna hårt 3 ggr i veckan, annars blir vi utsparkade) och åt middag. Det var väldigt intressant, bara 2 av 20 kunde prata engelska tämligen bra så det blev rätt mkt missförstånd. Vi fick lära oss om koreanska seder och om hur man ska uppföra sig mot dem som är äldre och yngre i förhållande till sig själv. T.ex så måste man hålla glaset med två händer när det är nån som är äldre som häller upp åt en. Och om man är vän med en kille som är äldre så ska man kalla honom för ”Ohpa”. (vet inte hur det stavas, men det lät ungefär så) ”Ohpa” betyder tydligen äldre bror på koreanska.

Idag var det dags att umgås igen med koreaner. Jag, Jenn, Nick, Clifton, Bernie, Sebastian och några andra som vi inte känner har varit med på en photoshoot. Vi ska vara med på en affisch som gör reklam för en festival som är här på SKKU. Idag fick vi se affischen också, det var helt ok. Bilderna var rätt bra men layouten var rätt tafflig. (Ska få en egen affisch framöver, ska fota den sen så att ni får se). Tyvärr fick inte Nick, en av killarna vara med, så det var lite synd om honom. Men iaf, vi åt middag med ordföranden (Bon) för den här festivalen och två andra koreaner i hans kommitté. De är jätte schyssta! Det är kul att lära känna lite koreaner. (På bilden kan ni se mig och mina vänner som var med på photoshooten, vi fick ta lite gruppbilder efteråt).

Ikväll har jag, Jenn och Nick roat oss med att gå runt och titta på alla fulla koreaner :) Det är helt sanslöst. Tänk er att det är jätte mkt folk ute och allt är typ öppet för att det är helg. Folket består av koreaner i åldrarna 17-60 år. Alla är VÄLDIGT glada, eller ja, mer eller mindre fulla. 30% kunde absolut inte gå rakt och ett par 50+ satt och fnissade på busstationen.

Ha det gott kära vänner och ett stort grattis till min pappa som fyller år idag!

Kram kraaam från mig

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid