Tisdag

Dagens reflektioner. Ännu en dag på det så inspirerande statsbiblioteket. Tiden efter lunch är en ypperligt bra tid tycker jag. Man kan lyssna på Feist eller varför inte Coldplay, vara mätta och belåten och se fram emot att ta tag i något av allt det där som man bara måste göra. Idag försöker jag lära mig allt om ekonomifakta, följa allt rabalder kring när nya kommissionen utfrågas i parlamentet samt att jag måste börja titta lite på en krav spec. Idag ska jag med andra ord inte söka jobb och jag ska inte skriva på min uppsats. Sådär, då har jag rabblat upp allt tråkigt. Jag och Alex har precis varit på Ciao Ciao och ätit lyx-lunch. Det är absolut lagom trevligt att passa på att äta färsk pasta med smörstekt svamp, färska örter och parmesan, om man får möjligheten. Vi hann också med en vända in på Indiska, där det var 1/2 priset på REA-priset. Det var väldigt nära att det blev en grön glasskål, som man kan lägga söta karameller i, för 29,50 SEK. Sen ringde det en man och ville ge mig en lägenhet i Hagsätra. Sådär spontant var det rätt lustigt att han ringde ett halvår efter att vi hade skickat ett brev. Och för den som undrar, nej jag var inte intresserad av att bo i Hagsätra för tillfället.

Som ni kanske alla redan vet, var det Cecilia Malmströms tur att "grillas" i parlamentet denna förmiddag. Asylfrågor, trafficing och Frontex var ämnen som berördes. Ytterligare information har kommit fram kring Bulgariens kandidat Rumiana Jeleva. EPP-gruppen bekräftar nu att hon har dragit sig tillbaka och avgår som utrikesminister och kandidatkommissionär. Ersättare som kandidat till kommissionen kommer att bli Kristalina Georgieva. Detta medför att tillsättningen av EU-kommissionen kommer att försenas.

Med Justice i lurarna väljer jag att avrunda här för att skriva en kravspec för en alldeles förträfflig tilltänkt webplats :)

Some reflexions about today. Just another day at the library. Had a nice lunch with Alex. Are now listening to music and I'm trying to do things that need to be done.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid