Söndag i Chicago

Söndag morgon. Vaknade tidigt efter en halvdan natts sömn. Vi skulle äta frukort på ett ställa som hade milsvis kö, så vi hamnade på The Protein Bar istället. Hälsosam frukost ftw!Sen begav vi oss till Millennium Park. Cloud Gate är väldigt imponerande.


Hej hej här är vi! Detta var innan vi akut var tvungna att springa in  på American Apparel för att köpa mössor. Inte för inte som Chicago heter The Windy City.


Ytterligare konstverk i parken - Crown fountain. Två väggar som projicerade ett ansikte som log lite då och då.


Sen var det dags att bege sig till The Art institute of Chicago för att kolla på konst. Vi fortsätter vår serie av bilder som visar en sur M framför ett konstverk.


Vi hann med en fika också. Cola Light i snygg förpackning.


Vi framför lite modernare konst.


Äntligen lunch! Den intogs på Shake Schack. Japp, det var startskottet för den onyttiga men ack så goda semestermaten.


Efter den rejäla lunchen gick vi i affärer och tittade lite på the Loop. T.ex the El, tunnelbana uppe på pelare som går genom stan. 


Tror bestämt att vi var tvungna att vila lite sen innan det var dags att fara till Logan Square för att äta middag på Webster's wine bar. God mat och trevligt sällskap! 


Vi bestämde oss sen för att gå hemåt längst N Milwakukee Ave, för vi var så trötta. Det var lite kyligt ute så det var väldigt uppfriskande. Vi vaknade helt enkelt till liv och hamnade först på ett ställe som var lite arkad möter hipsterbar och som hette Emporium Arcade Bar...


...och sen hamnade vi på en speakeasy bar i Wicker Park som hette The violet hour. Helt ok ingång om jag får säga det själv. Mkt goda drinkar bl a en whiskey sour som såg ut som en liten veteöl. Bartendern ville även bjuda på typ beska droppar som nån där hade gjort. Otroligt äckligt, precis lika äckligt som hemma.


Till slut tog vi en Uber hem och första dagen i Chicago var slut.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid