Tasmania

Blev en liten konstpaus mellan mainland Australien och Tasmanien. Våren har varit lite småjobbig, men nu är vi back on track och ser fram emot ett 2017 som förhoppningsvis blir lite trevligare.

Förta anhalten på Tas var Freycinet National Park, där vi tog oss ner till Wineglass bay. När vi kommer till posterna från Tas och NZ så kommer det vara mkt vyer. Mestadels eftersom allt var så himla vackert. 

Nere i wineglass bay.
Yes, här är vi.

Såhär ser man ut när man pressat sig genom att springa ner och upp från en vik pga att man måste hinna till hotellet innan det stänger in-checkningen.

Utsikten från ett av våra hotell var inte så pjåkig. Vi bodde på Swansea waterloo inn. Vi fick spasviten (det enda som fanns kvar) den hade rosa porslin inne på badrummet och det rosa bubbelbadet kanske inte var det mest lockande. Den hade dock ny heltäckningsmatta i sorummet ;)

Sådana här spännande vägar kan man få uppleva när man åker efter google maps utanför Hobart.

I Hobart pågick Sydney to Hobart Yacht Race. M framstår som glad över detta, men jag tror mest att jag var i gasen över det hela.

Båten med finsk skeppare och delvis svensk besättning. Jag tror de kom typ 7:a.

I Eaglehawk neck kan man besöka Devil's kitchen och Tasman arch. Tyvärr kanske några av de klenaste sevädheterna på resan. Men man blir nog lite bortskämd allt.

Tasman arch

Taste of Tasmania - såklart vi var tvungna att spana in detta. Mycket vin och mat. Vårt största problem var att vi gjorde besöket mellan frukost och lunch och således inte var så hungriga.

Spanande efter kängurur och wallabies i Narawntapu National Park.

Mer kängurur.
 Flugor på Ms rygga. Det var mkt flugor och ormar till Ms glädje.

Hopp hopp

Ett av nattens boenden, Hawley house i Hawley bay. Här inne var vårt rum.

Helt ok utsikt även från detta hotell.

 Bay of fires, här var det jättevackert!


 Sista vägsträckan som ledde dit var inte så pjåkig den heller.


 Här spenderade vi lång tid på att fånga de bästa bilderna på när vågorna slog mot stenarna.


Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång