1 vecka har passerat

Ok, nu är det en vecka sen vi kom hit. Då hade det varit en bomb cyclone och vi möttes av -15 grader på lördagen när vi vaknade. Nu är det +14 grade och regn. Men det ska visst bli lite kallare igen.

Jag tror att det är lite svårt att förstå att man ska bo här. Vi är inte här en eller två eller fyra veckor för att M ska jobba här en kortare period och sen ska vi åka hem. Att vi nu först har en temporär lägenhet bidrar nog till att det inte känns som att vi bor här. Det är liksom inte vårt hem, det är mer som ett lägenhetshotell med en bajsbrun soffa och endast 2 koppar. Men det är en väldigt stor och rymlig lägenhet som ligger ganska nära mycket saker, även fast den kanske inte ligger precis i det området som vi vill bo i. 

I måndags började M jobba och det verkar rulla på bra. Min skola börjar inte förrän nästa tisdag, så det dröjer lite innan den rutinen kommer igång. Men igår var det iaf orientation day. Vi kommer att vara ungefär 15 stycket och utbildningen verkar väldigt krävande. Skolan har också ungefär en miljon regler som man måste förhålla sig till. Gällande rutiner får man helt enkelt skapa dessa utifrån situationer Just nu jobbar jag mycket med uppgifter till min utbildning, det är ungefär det enda jag hinner med. Så det är bara att stiga upp och köra varje dag.

Annars så har vi träffat min syrra och hennes man en kväll, så mysigt att ha dem i samma land. Väntar på att min systerdotter ska komma tillbaka till stan den 20 januari. Vi har också ätit middag med Björn och hans tjej (svingod szechuan mat! ) och jag har träffat Tins kompis Catta. Sen får man väl jobba på att lära känna fler människor. Man kan ju hoppas på att det är trevliga människor på utbildningen (de verkar ok det lilla jag hann känna av i torsdags) och sen ska jag också försöka träffa syrrans kompis Ulrika som bor här. 

Annars vad står på agendan. Fixa nån typ av skydd till min nya telefon, köpa en vattenflaska och tvätta. Där har vi de små sakerna. Vi har äntligen lyckats hitta en läkare kopplad till försäkringen och även fått våra bankkort att funka. Hurra! I helgen ska vi ta tag i att börja kolla på lägenheter. Har skickat en lång lista till företaget som ska hjälpa oss, vi får se om de lyckas boka några visningar. 

Trevlig helg gott folk och hoppas att veckans på spåret var bra!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång