Lägenhetsuppdatering mm.

Pic from here

Jaha nu har det gått sådär lång tid igen. Men inte så mkt har hunnit hända, så ni har inte missat
särskilt mkt. Just nu kan jag meddela att det är storm varning igen. Snö och regn som vräker ner om vart annat och väldigt blåsigt. Kommer liksom kastvindar hela tiden. Spännande väder att försöka manöverera ett paraply i.

Alla lådor är numera uppackade. Vilket innebär att alla kläder är upphängda. Jag äger mer än 100 galgar, vilket också innebär att jag har mer än 100 hängande plagg. M har fått ett fint Elfa system. Tyvärr så har vi inga bokhyllor så alla böcker ligger i högar lite här och där.

Maskinparken mm.
Vi äger en borrmaskin, en dammsugare, en brödrost och en vattenkokare. Men skulle nog också behöva en riskokare och en bambusteamer. (Sen har vi ju sakerna som vi tog med oss från Sverige också såklart.) Det vi går kort på i stor utsträckning är porslin och bestick skulle jag vilja påstå. Vi har också ungefär 5 olika högtalare varav 4 står i vardagsrummet/köket. Det är tydligen så vi ska ha det.

Allmänt
Det finns inget förråd så det är lite tricky hur man ska förvara alla resväskor som vi har. just nu är det inpressade i en garderob, vilket gör att de tar upp halva garderoben. Så det är inte heller helt ultimat. Det finns inga eluttag i taken heller så väldigt oklart hur man ska lösa det här med taklampa. Får väl bli en massa golvlampor. Vi behöver också installera gardiner i båda sovrummen.

Extrarummet
I det står det ett skrivbord med en skrivbordslampa på och en herrans massa bråte. Här är det tänkt att vi ska ha en dagbädd med en utdragbar säng under också, så att 2 personer kan bo här. Sen får vi se hur vi inreder vad det lider. Just ja, vi har en trådbacksförvaring också som blev över. Använder den som nån slags jättehurts just nu.

Sovrummet
Det är det rummet som känns mest 'klart'.
Här har vi säng (inkl stome) med sängförvaring under samt en byrå. Vi väntar mest på våra sängbord, som aldrig verkar komma. De har nog kommit bort (för de skulle ha kommit), sånt verkar hända hela tiden. Höll på att glömma att vi har sänglampor också, som står på golvet. Mkt opraktiskt! Vi behöver försöka få upp nått på väggarna och lösa det hela med belysningen.

Vardagsrummet
Vi har en TV som just nu står tillfälligt på vårt soffbord. Vi har ett trädgårdsmöbelsbord och 2 fällstolar. Vi har också en golvlampa. Japp, det är väldigt spartanskt och fult! Vi väntar på en soffar. När den har kommit kan vi kolla på matta och vi kan också bestämma om vi ska köpa ett litet matbord med stolar till. Sen måste vi fixa bokhyllan som också ska funka som TV-bänk. Vi hade en på g men alla delar fanns inte, vilket var tråkigt. Nu måste vi tänka om och nytt. Nån typ av växt och nått på väggarna vore också lite najs. Alla våra fönster går ner till golven så tyvärr går blommor på fönsterbrädorna bort.

Trots att vi saknar en massa saker så känns det ändå mer som ett fungerande hem nu. Speciellt när vi fick en kyl som är kall och inte 18 grader. Ni får bilder se när det inte är så tomt.

Annars så har vi träffat lite svenskar de senaste veckorna. Några från Ms jobb, som tyvärr ska flytta hem. Väldigt tråkigt, eftersom de var trevliga. Sen har Miah och Peter varit här på semester och Oscar har varit här på jobb.

Nu ska jag försöka ta tag i något av alla skolmåsten. Happy Friday!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

Fall tradition - Apple picking