KINGO

13 Oktober KINGO – Global Challenge (inkluderade firande av universitetets födelsedag, International day och Homecoming day). Denna lördag morgon var det till att stiga upp tidigt för att gå upp till universitetet och köa för att få hämta ut sin tröja och biljett till dagens aktiviteter. När vi kom fram till universitetet möttes vi av en lång lång kö, men det var bara att hoppa in och se glad ut. Efter ca 30 minuters köande kom en Hi-Club buddy och räddade oss, utbytesstudenter skulle inte behöva köa. Med en biljett och en illgrön huvtröja traskade vi efter lite krånglande där ifrån.

Det var uppenbart att denna händelse var nått som SKKU hade lagt ner väldigt mkt pengar på. Under dagen fanns massa olika stånda med internationellt tema eller med tema mer riktat mot alumni-verksamheten. Jag passade på att äta japansk mat, titta på olika traditionella utländska lekar, titta på nudelätartävling mm. Hela tillställningen var mkt populär och alla som anlände fick en ros. Vet inte exakt hur mkt folk som besökte campus, men SKKU meddelade innan att man förväntade sig runt 15,000 besökare.

På kvällen var det la grand final, en jätte scen (med olika skärmar och grejer) hade monterats upp på den stora grusfotbollsplanen och en ansenlig mängd gråa plaststolar hade placerats ut.
Showen skulle börja kl 18, så vi tänkte att kl 17 var nog en bra tid att ställa sig i kö. Ack så fel vi hade. Redan då ringlade sig kön hela vägen från övre delen av campus ner till nedre grinden (det är en relativt lång sträcka ska jag tillägga), kön på morronen var ingenting jämfört med denna kö. Vi bestämde oss då för att göra något drastiskt, vi trängde oss nått så infernaliskt *skäms lite*, men in kom vi och bra platser fick vi.

Kl 18:15 drog det ingång. Många av skolans klubbar hade framträdanden (hiphopklubben, trumklubben, rockklubben, showdansklubben, ytterligare nån dansgrupp, cheerleadergruppen). Trumframträdandet måste omnämnas speciellt, det var helt fantastiskt bra, 5 jätte trummor och 5 jätte små tjejer entrade scenen och sen satte numret igång. Säkert mer än 10 minuters intensivt trummande och showande drog igång den frusna publiken.
Självklart var oxå en rad ”kända” artister inbjudna (det verkade iaf som om de var kända). Ivy var nog den mest kända, hon var helt ok. Sen hade vi Mr ”jag tror att jag behärskar alla genrer av musik”, alla hans framträdanden hade en sak gemensamt; de visade på att han helt saknade tallang. Det var en rad pop, rock och r’n b artister och sen även en äldre tant. Detta var mkt konstigt till en början för oss. En liten tant med illrött läppstift, frökenglasögon, svart kofta och hårdpermanentat hår steg ut på scenen och möttes av ett stort jubel. Hon såg exakt ut som en av våra städtanter. Sen började hon sjunga och till min förvåning hade hon en otroligt bra röst, iaf sett till de sånger som hon sjöng. Till att döma av publikens reaktion och inlevelse så var detta en folkkär dam som sjöng traditionella koreanska sånger. Till den avslutande sången, som var lite i stil med O helga natt, så deltog i stort sett alla koreaner i allsång.

Ska inte trötta ut er genom att berätta alltför mkt men det är lite kvar :)

Som sig alltid bör så hade vi ett väldigt underhållande värdpar (som bara pratade koreanska). Vi fick också se en ”propaganda” film för SKKU, gratulationer från olika personer (professorer från uni, partner uni och kända personer), hedersutnämningar, lotteri, avtäckning av ett nytt plakat av nått slag, etc. Till min stora glädje så hade KINGO-kommittén även gjort en jätte rolig musikvideo. Många viktiga personer på uni (från städtant till rektor) och kändisar sjunger och danser i den. Det var även i denna musikvideo som vårt Kingo-bidrag (inte King oh, som jag tidigare skrivit om) var med. Hela evenemanget slutade strax efter 23 med ett stort fyrverkeri.

Nu är det tyvärr slut på det roliga och dags för att plugga inför mid-term examinations.
Sköt om er kära vänner.
Stor kram från Yoni

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Kom som en sång