Den enes död - den andres bröd

Jaha ingen har väl undgått att notera att det råder "kaos" inom finansvärlden. Stockholmsbörsen, de båda Amerikanska börserna, Asienbörserna, Rysslands börs och många många fler kör rally säger de, jag skulle hellre vilja beskriva det som att de åker berg-och-dal-bana.
Invetmentbanker går i stöpen, och många andra aktörer på den finansiella marknaden i USA förlorar stora delar av sitt kapital. Krisen och girighet ligger bakom hårda smällar för investmentbankerna. Rysslands nationella säkerhet och börskaoset är nära sammanlänkat genom olja, naturgas och andra naturfyndigheter. Den finansiela ekonomin och dess sektor i världen upplever en liten "kris" kan man väl lugnt säga.

Jag läser en kurs som heter finansiell riskhantering. Den handlar, som ni kanske förstår, mkt om hur man hanterar risk inom den finansiella sfären. Damn intressant att läsa den här kursen nu. Visst visst, aktieportföljerna går åt helvete...men börsen fick ju spel under den förra finansiella kursen som jag läste oxå. Idag ser det ju lite ljusare ut iaf på börsen.

Det som jag är mest glad över är nog att det dagligen poppar upp ämnen som verkar intressanta att titta lite närmare på. Ja, då tänker jag främst på den stundande uppsatsen som måste skrivas andra delen den här terminen. Ligger och lurar på lite ämnen nu. Drog iväg ett mail till Jan Lindvall, en av våra NEK lärare som är expert på att kombinera ekonomi med andra områden. Han menade på att det skulle nog gå fint...så jag är uppåt - allt är möjligt :)

Sen för att slutligen säga nått mer, så ska jag nämna några som är glada. Utan att nämna några namn. Ett uppköp kanske var det bästa som kunde ske. Nytt kapital och nya kunder strömmar in i verksamheten. Det är bara att gratulera.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid