Paris - Dag 3

Picknickdagen med stort P. Hade längtat sedan dagen innan.
Vi tog metron till Place Monge och handlade en massa god mat. Alldeles för mkt, men allt såg så fint ut. VI träffade en man i ett stånd som erbjöd oss att prova ost och korv innan vi skulle handla, så att vi skulle veta om vi gillade det eller ej. Det blev allt ifrån färska vietnamesiska vårrullar till rökta oliver och fantastisk korv.

Här var en liten del av marknaden

Vi promenerade sedan bort mot Jardin du Luxembourg. På vägen stannade vi för att köpa baguette och solkräm, så att M inte skulle bränna sig så mkt. Färden gick på smala okända gator. Vi skymtade både Panthéon och La Sorbonne på vägen.

Jardin du Luxembourg

Väl framme i den fantastiska trädgården satte vi oss på den gräsmattan som man fick beträda. Det var vi, några som backpackade och ungefär 100 barn i åldern ca 6 år. Trots ett inferno av barn, så hade vi ändå en mkt trevlig brunchpicknick i solen.
tomater

piroger

ost och bröd

körsbär

korv

M åt macaroons

När vi fått nog av alla barn gick vi och tittade på de små segelbåtarna i dammen framför huset och sen begav vi oss ut på shoppingtur.

Vi var på La Fayette och tittade på en massa annat mode. Vi tog en fikapause för att vila benen och sen fick det vara nog av överdådiga saker, så vi begav oss till Marais för lite mer soft shopping.

Väldigt gammalt surdegsbageri

bokmarknad

Shopping rundan slutade med gott rosé på väldens mysigaste servering inne vis en marknad. (Tror att restaurangen hette något åt Les Enfantes Rouge).
På kvällen åt vi middag i Madeleinedistriktet. Vi hoppade över världens turistigaste restaurang för att välja en mer fransk. Det visade sig vara ett misstag. Väldigt dålig mat. Tyvärr slutade kvällen med att vi var tvungna att åka hem för att jag mådde dåligt. Typiskt tråkigt att det skulle hända på midsommar.

världens turistigaste restaurang

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid