Paris - Dag 4

Lördag en började med en välförtjänt sovmorgon, följt av en skön promenad ner längs Rue de Archives. Efter en tids köande, och konstaterande att fransmän verkligen kan konsten att springa runt som yra höns utan att för den delen vara effektiva, fick vi ett bord utomhus på Le Pain Quotidient. Nu vankades det brunch i stora lass.

Det var varmt och soligt. precis som alla andra dagar och vi bestämde oss för att titta lite på området kring Oberkampf. En massa TV-spelsinspirerade butiker och ett och annat annat trevligt. Såsom en förtjusande second hand affär där nästan allt kostade 19 euro. Vägg i vägg låg en trevig liten bagelshop, som hade graffiti över hela väggen.

Sen rörde vi oss långt ut på metrokartan till La Défense i Les Hauts de Seine området. Vi tittade på Le Grande Arche och promenerade till ett metrostopp närmare stan.

När vi ändå var ute och turistade kom vi på att vi skulle ta oss förbi Moulin Rouge bara för att ha sett den. När vi ändå var i området passade vi på att gå in på Montmartres kyrkogård och titta på alla gamla gravar.

Efter ett snabbt stopp på hotellet, bar det av tillbaka till Champs Elysées igen. Vi promenerade längs Seine till Pont de la Concorde och Pass Solférino. På vägen gjorde vi ett stopp för att dricka rosé och befria fötterna från strumpor och skor.

Sen bar det av mot Kenzos huvudkontor, där vi hade hört att det skulle finnas en mkt trevlig restaurang (Kong). Vi åkte upp för att äta, men det slutade med att vi tog en drink, bokade bord och lovade att komma tillbaka lite mer uppklädda. Vi orkade inte åka hem, så efter en lite shoppingtur på Zara, var vi båda som nya :) Inte bara är Kong med i inledningsscenen i sista avsnittet av Sex & the City, utan restaurangen är både snyggt inredd och har utsökt mat. Vi åt Mix Kong Plate (som var asien inspirerad) och avslutade med fransk ost och en passionsfrukts macaron av Pierre Hermé. Naturligtvis dracks det franskt vin till.

Efter en otroligt trevlig födelsedagsmiddag (min present från M) promenerade vi in i Rambuteau-området. Där var det liv och rörelse i samband med en gayfestival. Vi hamnade på en italiensk krog, med ett italienskt rosévin. Det gäller att inte bli för fransk i Frankrike.

fransmännen flörtade lite med Star Wars

Så kom det sig att vi vandrade hem genom den varma Parisnatten och somnade in till grannens fest, med musik som var en blandning av det bästa från nu och då.

Vill bara passa på att nämna att Elsa Billgren har en fin liten guide till Paris, som är mkt användbar. Samt att Wallpaper* City Guide - Paris också är trevlig.

Comments

Popular posts from this blog

Soyokaze

Kom som en sång