Pinsamt Mona!

I brist på bättre vetande kommer Mona Sahlin med det sämsta exemplet på länge. Inte konstigt att förtroendet för henne är lågt.

M: Men det är det som blir så konstigt. På mitt jobb så får ju mitt företag köpa städtjänster för att städa skrivbordet för obeskattade pengar. Men om jag går hem och vill få mitt köksbord städat, så måste jag betala det med beskattade pengar, vilket i praktiken gör att det blir mycket dyrare för mig att få köksbordet städat, än för företaget att få mitt stökiga skrivbord städat. Är inte det orimligt?
– Vad man än väljer att stimulera så får man ju upp konsumtionen. Det kan låta förnedrande, men tänk dig om man lägger allt det här på pizzor, så att det bara kostar en krona att köpa en pizza. Det är klart att fler köper pizza. Det är ändå 1,3 miljarder som detta handlar om. Var gör de i dag, i krisens Sverige, mest nytta? Är det inom vården och omsorgen, eller är det för att stimulera att du och andra ska ha råd eller skaffa de här tjänsterna?

Ur intervju från Expressen den 25 juli

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid