New York - Dag 6

Dagen började med en kort promenad till China Town. Vi försökte hitta något vettigt ställe att äta frukost på, men det fallerade. Det var bara att ta seden dit man kom och stiga in på ett ställe där kineserna verkade äta frukost. Det resulterade i både pizza och vårrulle för min del


och fina M fick världens äckligaste kaffe med 1 kg socker i, trots att han bett om att få utan socker. Så han blev ännu sötare :)

Vi hade tänkt att spendera hela förmiddagen i China Town och Little Italy, vilket visade sig vara i stort sett omöjligt. Det är ju inte direkt en oändligt stor statsdel. Men kinesiska tidningar kunde man köpa iaf.

Vi traskade visst runt lite till och råkade springa på dagens köttleverans som låg på pallar utanför restaurangen. Trevligt!?

Till slut var klockan äntligen 12:00 och vi mötte upp Ulrika utanför Jong Fong Restaurant. Man fick ta en rulltrappa upp och sen var det världens största sal med runda bord och små tanter som gick runt med vagnar med dim sum på och skrek. Väldigt auktentiskt.

Efter maten lämnade vi Ulrika (tack för trevlig lunch) och China Town för att bege oss öster ut. Hej Williamsburg!
Beacon's Closet fanns det en massa vintage...

...det blev både skor och scarf :)

Vi promenerade ner till vattnet och tittade på Manhattan.

bild av M


bild av M

På Bedford Ave tittade solen fram och det blev jättevarmt. Då hittade vi en uteservering som verkade alldeles strålande...och innanför dörren hittade vi P&P. Great minds think alike.

bild av M

Sen bröt vi upp och tittade lite mer på Williamsburg. Det fanns en del fina saker och en del konstiga saker.

Vi passade på att tjuväta, genom att dela på en liten burgare på DuMont Burger. Något som jag kan säga att vi inte ångrade. För det var resans godaste burgare!

Vi tittade ännu mer på trevliga Williamsburg. Sen blev vi trötta i benen och behövde sitta lite mer utomhus, till exempel på en trevliga takservering. Vi firade med cava och te på Juliette.

Bild av Pernilla tror jag

Vi satt där ända tills solen började gå ner och då kom Patrik också.

Till middag blev det mexikanskt på Móle.

M:s mat (bild av M)

min mat

Efter maten gick vi till Dram där de hade en upplyst kajak i taket och en väldans massa furu. Skulle nog vara lite skandinaviskt. Stället hade iaf otroligt starka drinkar. Sprit med sprit i ett litet glas eller en rejäl drink med mycket sprit. Det var bara att välja.

På vägen hem hittade vi inte t-banan, så vi fick ta taxi. Det visade sig att det var närmare hem än vi trodde, bara över bron. Resan slutade på cirka 7 dollar...som hittat!

Hands off en av resans roligaste dagar. Vi åt mest, upptäckte mest, drack mest, slapp regn, hade t-shirtväder och var uppe länge :) Som vi alla vet är onsdag lilla lördag.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +