Kasai

Samma vecka som Kasai öppnade testade vi att gå dit. Det var fredag det var lite klubbigt när man käkade och kändes lite New Yorkigt. Personalen var ointrimmade - om man jobbar på en japansk restaurang ska man veta vilken hårdhet på tofun man serverar och inte svara att man inte visste att det fanns olika och att den som de serverar är geleaktig. Stort minus. Sen kommer vi till maten. Vi började med varsin drink och dessa var helt ok. Till resten av maten drack M saké och jag japansk öl.

Första rätten var en slider med friterad kyckling och rivet kål. Den var helt ok och ett stort plus till att den inte var torr utan hade en sås. Läste några recensioner från några som varit där när pressen/bloggare varit inbjudna (innan öppning) och då skrev många att den inte hade någon sås och var torr.

Mycket god Naben. Väger nästan upp att en del andra saker inte var så kul. Svamp, kycklingköttbullar, tofu, skaldjur, musslor, kimchi osv. Det enda som var konstigt var limen på toppen.

Grillade spett med kyckling och vårlök. Inte bra jämfört med i Japan. Pensla, grilla, pensla, grilla...det är så man får in smaken.

Jag tror att vi tog spicy tuna roll. Dock lite osäker. För den smakade inget. Riset var helt fel och rullarna var för tight rullade. Inget var bra med dessa. Sushin på hörnet ute i förorten som drivs av människor från länder långt ifrån Japan gör detta ljusår bättre.

Slutbetyg. Är säkert kul att gå hit ett gäng och äta lite små grejer och sen festa vidare ut i sommarnatten. Gå inte hit för klockren japansk mat, då blir du besviken. Den mesta av maten (inte rullarna) smakade dock gott, men kanske inte klockrent japanskt. Kommer nog inte att gå hit igen på ett tag. Dock borde man ge det en andra chans nån gång, rolig grej och det kanske var lite mindre bra bara för att det var så nytt.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång