Rom - dag 3

Dag 3 och turistandet fortsatte. Men på förmiddagen innan själva turistandet drog igång så spaade vi på hotellet. Vi bubblade och testade 2 olika typer av bastu. Väldigt trevligt!

Såhär fint såg det ut när vi kom ut från vårt hotell. Hade det inte varit så fasligt varmt så hade man ju alla gånger velat låna en cykel. Nu fick vi åka den lång golfbilen ner till stan istället de dagarna som vi inte gick.

Alla andra + vi besökte Colosseum. Ordnat kaos skulle man kunna säga. Stort var det iaf. Var nog väldigt mäktigt och hemskt när det var i full prakt och spelen var igång.

När vi hade tittat på Colosseum gick vi ända ner till Tiber.

Egentligen behövde vi inte passera den, men vi var ute i väldigt god tid så vi gick runt och tittade lite när vi väntade.

Bord var nämligen bokat på Roscioli för en finlunch. När man satte sig fick man ricotta och semitorkad äggplanta. Gottelligott!

Sen kom våra förrätter. Mozarella och parmaskinka. Tokigt gott.

Sen kom själva huvudrätten. Vilket är en rätt som de är kända för. Cacio e pepe. Rätt upp och ner färsk hemmagjord pasta med pecorino och svartpeppar. Less is more kan man lugnt säga. Väldigt enkelt och väldigt gott. Jag älskar ju pasta så ni kan ju förstå att hela resan var som en våt matdröm för mig. Jag blev stoppmätt dock och orkade knappt äta upp. M lyckades klämma lite churros med choklad efteråt också.

Mätta och belåtna bar det av i värmen mot Vatikanstaten.

Tittade på den pampiga St: Peterskyrkan. (Tyvärr stängde Sixstinska kapellet klockan 16:00 så vi missade det)
Sen gick vi längst upp i tornet och trotsade både höjdrädsla och klaustrofobi. Fin utsikt över Petersplatsen och Rom från toppen.

När vi kom ner skickade vi vykort och sen tog vi oss in i den lite svalare skuggan i Trastevere.

Men det var fortfarande varmt så vi fick varsin välförtjänt öl från Ma che siete venuti a fa.

När det började skymma gick vi upp upp upp till höjden vid Trastevere för att besöka en vinbar.


Stegen styrdes till Litro. Ingen kan bli trött på vinbarer.


Där beställde vi också in lite chark.

Tanken var att vi skulle försöka hitta en pizzera att äta på (M var trött på pasta och ville ha pizza), men det gick inte alls bra. Det slutade med att vi fick ta första bästa ställe på vägen hem som var öppet för att få i oss något.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid