Rom - dag 2

Dagen började en hotellets lyxiga frukost, som jag inte har tagit någon bild på. Innanför terrassen på bilden nedan satt man och åt. Vi bodde på Aldrovandi villa Borghese. Tror att jag glömde skriva det igår. 

Sen tillbringade vi hela förmiddagen vid polen. Mitt på dagen var det alldeles för varmt för att turista. Vi avslutade med att beställa lite pasta och äta vid poolen. Väldigt svalkande i vattnet, men M (som typ aldrig fryser i vattnet) tyckte konstigt nog att det var chockartat kallt.

Vi började turistandet med att gå ner genom stan mot Foro Romano. Passerade bland annat detta torg.

Så var vi till slut äntligen inne. Och stolta ägare av kombibiljetter så att vi även kunde se Colosseum. Riktigt turistigt. Forno di Augusto råkar jag veta att just det här var.

Var otroligt stort där inne och fanns hur mycket som helst att titta på. Fascinerande att så många gamla saker finns ändå så pass välbevarade.

 En vy.

 En båge inne på området.

 En båge utanför området som man hade rätt bra utsikt över.

Mitt emot hade man en bra vy över Colosseum.

 Utsikten när man tog sig högst upp.


En välförtjänt paus. Bilderna illustrerar inte på något bra sätt hur varmt det var. Jag hade iaf en liten klänning och keps och höll på att få värmeslag.

Blå sand.

LOSER
De hade konstutställning inne bland ruinerna. Konsten var mer åt det moderna hållet.

Som sagt, allt var stort, högt och maffigt.

Förutom gatorna då som var smala med kullersten och kantades av vespor.

Lite gatukonst.


På kvällen ramlade vi förbi ett craft beer stället - Queen Makeda. Om man köpte öl fick man äta hur mycket snacks från rullbandet som man ville.  M åt flest. Jag tyckte det var lite pinsamt.

Sen gick vi vidare ut till "förorten" Testaccio där vi åt god pasta på en liten innergård på restaurangen Fraschetta di Mastro Giorgio. Supermysigt, men väldigt mörkt. Blev inga foton som gå att visa.

Även dag 2 i Rom var till belåtenhet.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Kom som en sång