Berlin - Dag 2

Dag 2 startade med frukost på mitt favorit café - Sankt Oberholz - som ligger vid Rosenthaler Platz.
Sen bar det av mot Friedrichshain. Där vi tittade på tåg, gick gata upp och gata ner för att hitta charmiga butiker. Den bästa gatan är nog Simon-Dach-Straße.

Vi lunchade på ett bra sushiställe

Efter lunch var det dax att titta på murmålning vid East Side Gallery. Målningarna är målade på gamla delar av berlinmuren. Själva målningarna är dock inget att direkt hurra över. M bytte också till sina nya fina Converse - se så vitt det blev!

När vi sett klart på all konst åkte vi till Friedrichstraße. Tittade runt lite efter prisvärd 2nd hand, utan större framgång. Det slutade med att vi gick upp Torstraße, för att slutligen hamna på förlängningen av Kastanienallee. Där ligger ett fik med gröna och sköna plaststolar. Perfekt när man behöver vila ben och fötter.

När det blev dax för middag hade vi ställt in siktet på vår favoritpizza i Berlin. Den intages med fördel på Due Forni - Cucina Casalinga Popolare i Prenzlauer Berg.

Eftermiddagen mötte vi upp med Tiny och Katta, som också var i Berlin. Vi besökte 8mm, Volksbar, samt letade efter CCCP. Till vår stora förvåning var hela huset där CCCP hade legat rivet. (den som läser om de andra dagarna får veta hur det har gått med CCCP)

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid