Berlin - dag 4

Good morning Berlin!
Sista dagen startade vi med frukost på vår egen gata.

När vi hade ätit klart var det inte mycket kvar :)

Efter frukosten tog vi oss ner mot Spree för att gå på DDR museumet. Dock var det jätte varmt där inne och episkt lång kö, så vi struntade helt sonika i att gå in. Vi tog en turistfärd på Spree istället.

Där åkte vi bland annat förbi "lonely man outside library"

När vi turistat klart var det dags för M att ta en liten jobbrelaterad fika medan jag promenerade längs Spree med kameran i hösta hugg för att gå till Berlins motsvarighet till Moderna Museet. Jag gick bland annat förbi dagiset som de statligt anställda kan använda sig av.

Tunnelbanestation

Statens bibliotek

Hej hej här är jag! :)

Jag passerade många gator och mycket turister, blev inlurad på en parkering och höll inte på att hitta tillbaka, innan jag kom fram till museet.

Där inne fick man fotografera. Dock valde jag att bara fota en installation som byggde på att roterande saker, som belystes av lampor, kastade fina skuggor på väggen.


Sen mötte jag upp den här snygga herrn'

Vi åt pizza och tog en öl vid Strandbar nere vid Spree. Sedan var det dags att röra sig uppåt. Vi kom till förlängningen av Kastanienalle, där vi åt super fin och god glass och tittade i second hand butiker.


Sedan började det spöregna och vi var tvungna att söka skydd inne på ett café. På bakgården bakom cafét fanns en fin mur/vägg med ett fönster i.

När vi efter några timmar gav vi upp hoppet om uppehåll i syndafloden och gick hela vägen hem till hotellet i regnet. Väl tillbaka på hotellet var vi dyblöta och tog oss en välförtjänt tork och vila. Sista kvällen spenderades på Lemongrass.

Supergod mat och otroligt billigt. Samt att man fick söta karameller när man betalade.

Tack och hej Berlin för den här sommaren, låt oss snart ses igen!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +