Piss Alley

Piss Alley är en liten restauranggata i Shinjuku, ganska nära tågstationen. Låt dig inte avskräckas av namnet, för här kan du få god japansk mat (mycket fokus på grillat men har sett även t.ex ramen där) till ett rimligt pris. Det kan nämnas att området fått sitt namn, just för att man för länge sen kissade där och att japanerna även försökt att byta namn till Memory Lane. Nu för tiden ställer sig folk däremot inte och kissar på gatan, utan använder toaletterna som finns, samt namnbytet verkar inte varit så framgångsrikt. 

När du kommer till Piss Alley möts du av en smal ganska osig gränd där det oftast är fullt med folk, både japaner och turister. Kulörta skyltar och lyktor samt plastblommor kan också skådas för ökad trivsel och reklam. Vi hade ingen aning om vilka ställen som var bra så vi valde ställen som inte var toma, men där det fortfarande fanns två pallar lediga så att vi fick plats. Vi var där två gånger och konceptet visade sig vinnande både gångerna. 

Inne på varje ställe får det plats ungefär tiotalet personer och öppningen rakt ut mot gatan saknas dörr. Så det är bara att titta in för att se om du gillar stället. 

Missa inte om du är i närheten och känner för lite middag eller bara en öl med tilltugg!

typisk bild på den smala gränden kantad av små restauranger

självklart serveras öl och oftast också nån form av mindre tilltugg till ölen

yakitori, paprika, okra, svamp

spett med kycklingskinn samt spett med kyckling och vårlök

okra och enokisvamp inrullat i bacon

kycklingsfärsbollar med rå äggula 


glada vi

grillad onigiriEn av kvällarna (vilket var en veckodag) hamnade vi bredvid ett sällskap med japanska kontorsmän från Sony. De var ute och tog en (eller högst troligen flera) glas efter jobbet. En av dem talade lite bättre engelska och förklarade att de var ute med sin chef (som vid det laget var så full att han inte kunde stå upp utan att ramla) men att ingen kunde åka hem förrän chefen åkte hem. Han hade fru och två barn, bodde en rätt lång kollektivtrafiksfärd bort och behövde jobba när han kom hem. Runt klockan 23 lyckades de äntligen få med sig sin chef där ifrån. 

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid