Sakura

Sakura eller cherry blossom är något som kan upplevas under en väldigt kort period i början av april i Tokyo, och vid närliggande tidpunkter i resten av Japan. När vi kom till Tokyo 1 april stod träden nästan i full blom och bara någon vecka senare föll alla blombladen av. Vi hade verkligen tur med timingen! 

Man kan se körsbärsblomningen nästan över allt. Det finns körsbärsträd t.ex mitt inne i stan, vid tempel samt framför allt stora kluster av träd samlade kring parker och vattendrag. De bulliga blommorna skiftar från vitt till rosa och dominerar verkligen trädens grenar. I slutet på blomningstiden var det också vackert för då släpper alla bladen och de seglar iväg med vinden. Då ser det nästan ut som om det snöar.  Bra ställen i Tokyo att uppleva körsbärsblomningen är till exempel Ueno Park och Meguro River. Finns givetvis många andra ställen också, men detta var mina tips. 

Samtidigt som blomningen pågår är allt i stan på sakuratema. Specialmenyer på restauranger, special edition på teblandningar och rabatter i varuhus mm. I parkerna gå japanerna gärna ut och sätter sig och har picknick och grillar. Allt är väldigt bra arrangerat. Stora blå presenningar läggs ut på marken under träden för att folk ska kunna sitta och skräpinsamling med sopsortering sätts upp överallt så att överblivet skräp efter picknicken ska kunna slängas. Ordentliga som japaner är så slänger de givetvis allt sitt skräp där det ska vara innan de går därifrån. 

Det här var första gången jag var i Japan på våren och jag är väldigt glad att vi lyckades få uppleva träden i full blom. Om ni har tid och möjlighet rekommenderar jag att ni åker till Tokyo på våren när det är körsbärsblomning. För det är något väldigt speciellt. Gillar du körsbärsblomningen i Kungsträdgården så kommer du formidabelt älska sakura i Japan! 
Inlägget kommer kanske att uppdateras med lite mer bilder på körsbärsblomningen, då jag har mer blombilder från Ueno i en annan kamera.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +