Onsdag - Sjusovardagen som slutade med indiskt

Onsdagen började med att vi råkade sova till 12. Hello jetlag! Så vi gick till KLCC mall och åt frukost på 8 ounce coffee och sen spanade vi in KL City Centre Park och Petronas Towers.


Sen tog vi monorailen till Brickfiled (Little India). Vi hade precis ätit och de serverade bara lunchbuffé överallt, som stod framme i 30 graders värme, så man kände sig inte helsugen på att äta. Men det fanns en massa små hål i väggen restauranger också och i en sådan köpte M ett vegetariskt knyte som tydligen var väldigt gott. Jag köpte en läsk.


Såhär såg det mest ut i Little India. Notera hur mycket folk det är på skuggsidan. Jag kan berätta att det var väldigt tomt på solsidan.


Sen bestämde vi oss för att gå till Bangsar. Det var lite av en upplevelse vi blev skrämda av en gigantisk ödla, såg väldigt få fotgängare och svettades flera liter. Men till slut kom vi fram. Här låg det ett hippt café vid namn Dr.Inc. (mkt fyndigt) 


Vi tog oss varsin öl och svalkade oss vid en fläkt.


Till slut kom vi fram till själva Bangsar. Här fanns det minst 3 shoppingcenter men också låga byggnader med en massa trevliga små shoppar och restauranger mm. Fick lite Coral Gables vibbar nästan. Vi spenderade bland annat tid i en bokhandel och åt lunch på ett café. Det hette Antipodean cafe. Jag fick en jätteschysst rätt med stekta nudlar, M fick en sallad som bestod av väldigt mycket riven vitkål utan dressing. Men han var väldigt positiv och hävdade att det var gott. 


När vi var färdiga med Bangsar tog vi en taxi till ett shoppingscenter som skulle vara lite alternativt och som skulle ha intressant eller fin arkitektur. Det var lite av ett antiklimax när vi kom dit, men de hade Daiso så jag var jätteglad. Vi åkte hem och tränade istället. Det måste man göra även när man är på semester.

När det var dags för middag åkte vi faktiskt tillbaka till Bangsar och åt Indiskt på ett gathörn. Det var lite som att sätta sig på kebaben på hörnet som är dygnet-runt-öppet, men det var väldigt god mat. 


Kvällen avslutades med ett glas vin på en av de trevliga små gatorna bland restauranger och små affärer.Sen var klockan efter 21 och vi var dödströtta, så vi for tillbaka till hotellet. Det var en varm första dag där vi försökte förstå oss på KL. Vi var nog inte helt förberedda på hur det skulle vara när vi kom dit.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid