Lista 2015

En månad har nu gått på det nya året och och förra året (alltså 2015 har nu summerats i en liten kort lista)

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Jag förlovade mig med M

Vilka städer/länder besökte du?


St Anton/München, Tyskland
München, Tyskland
Malmö, Sverige
Chicago, USA
Miami, USA
Göteborg, Sverige
Modena, Italien
Milano, Italien
Berlin, Tyskland
New York, USA
Wien, Österrike
Kuala Lumpur, Malaisia

Vad var din största framgång 2015?
Att jag blivit en bättre löpare. Gjorde milen under 55 minuter och har sprungit längre än 16 km. 

Bästa köpet?
Fitbit Charge HR

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När M friade

Och ledsen?
När vi sålde vårt landställe på Långskär

Årets låtar? (bra låtar upptäcktes under 2015)
The Love Within - Bloc Party 
Nightcall - London Grammar
Song for Zula - Phosphorescent (den här upptäcktes tydligen egentligen 2014 och sen återupptäcktes den 2015)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare! (fast jag har nog gråtit mer, för jag blir blödigare och blödigare för varje år)

Favoritserie?
Agents of S.H.I.E.L.D.

Bästa filmen?
Star Wars - The Force Awakens

Bästa boken du läste i år?
2015 har varit ett värdelöst läsår. Har knappt läst nånting och jag kan inte komma på en enda bra bok. Måste bli skärpning, det finns ju så mycket bra böcker. Kommer med ett boktips istället. En av de bästa böckerna som jag läst (som inte är av Paul Auster) är One Second After av William R. Forstchen

Bästa matupplevelsen?

Wagu-biffen på Studio Frantzén open to the public (läs hela inlägget därifrån här
Sen var det givetvis många rätter på Osteria Francescana som var fantastiska (läs hela inlägget här)
Samt icke att förglömma, besöket på riktiga Frantzén (och det inlägget har ni här)
Slutligen kan vi ju inte glömma Momofuku Kô (inlägg här)
Det var helt enkelt ett hysteriskt bra matår och då har jag inte ens nämnt besöket på Upper House i Göteborg, besöket på Bastard i Malmö eller alla härliga besök på mysiga och fantastiskt smakfulla restauranger här i vår egen stad. 

Något du önskade dig och fick?
Delvis ny layout på bloggen. Tack M för hjälpen!
Det är därför bilder tillbaka i tiden är lite suddiga, för de har för dålig upplösning. Har inte orkat gå tillbaka och fixa dem.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Gjorde flera liter guacamole, firade att Ms lillebror tog studenten, åkte tåg, drack drinkar, överraskades av att det kom flera vänner, drack rosévin och sen kom det ännu fler vänner. Typ en jättetrevlig överraskning. 

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Jag saknade att inte prenumerera på någon tidning. Så nu ska jag börja göra det igen. Minst en, men gärna flera. Saknade också tid att lyssna på och hitta bra ny musik och att gå på konsert. Sen saknade jag också förvaring, men det gör jag alltid :)

Vem saknade du?

Min pappa

Nyårslöfte?
Har sagt att jag inte ska ha några, men nu säger jag ett i alla fall. Jag ska läsa mer. 
Jag ska minst läsa 
- Expeditionen: min kärlekshistoria av Bea Uusman (så att Malin kan få tillbaka den snart)
- Det är något som inte stämmer av Martina Haag
- en massa sci-fi och fantasy böcker
- böckerna jag köpte i Singapore 

Högsta önskan just nu?
Förutom det vanliga att jag vill att det ska vara fred på jorden och att alla människor ska vara accepterade för den dem är så vill jag också gärna följande (lite mindre i storlek och lite mer egoistiskt)...att det ska bli en pangdag den 20 augusti!

Comments

Popular posts from this blog

Soyokaze

Kom som en sång