Torsdag - Nyårsafton och fåglar

Och så kom nyårsafton och vi lyxade till det med frukostbuffé på hotellet. Fanns vanlig frukost, mer brunchorienterade rätter, kinesiska rätter, indiska rätter, malaysiska rätter osv. Helt sjukt mycket god mat. Synd att man blev mätt så fort. 


Efter frukosten bestämde vi oss för att vi skulle ta en sväng vid poolen. Är det nyårsafton så är det. Så klart att vi var tvungna att bada lite.


När vi kände dåligt samvete över att vi inte tittade på staden utan bara slappade, så åkte vi till KL Bird Park. Jag är väldigt glad att vi inte gick dit, vilket vi funderade på. För just denna torsdag var det om än varmare än tidigare dagar. Vi såg bland annat flamingos.


Här är vi. 2 supervarma personer inhägnade i fågelnät.


Här ser ni Ms favoritfågel. En albatross, som precis innan attackerade en pojke i keps som stod bredvid den för att vara med på foto. Den gapade så stort den kunde och top tag i pojkens huvud uppifrån. Sjukt onice. Men förmodligen dagens spänning i den fågelns liv. 


Ugglor. Mycket fascinerande djur. 


En annan fågel, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det var. Sen hade de hur många andra fåglar som helst. Typ påfåglar, aror, vadare, tropiska fåglar och en hel drös av olika småfåglar. 


Fågelparken ligger inne i den botaniska parken typ. Där fanns också en skulpturpark (ASEAN sculpture garden) som var varm och hade några skulpturer, som vi snabbt tittade på eftersom de var i solen.


Sen sprang vi också av en slump på nationalmonumentet.


M gör ett litet nätt hopp framför skyskraporna i bakgrunden.


Det var väldigt svårt att ta sig från monumentet eftersom det inte fanns några taxibilar att få tag på. Så till slut fick vi boka en Uber. Den tog oss hela vägen till Central Market, där vi på övervåningen åt lunch. Vi skulle nämligen Precious Old China.


För där hade de både Rendang... 


...och Nyonya laksa. Väldigt gott och rikligt med mat var det. Och givetvis lite starkt också. 


Efter maten for vi tillbaka till hotellet och softade lite. Sen var det dags för nyårslöpning. Hade ju anmält oss i gruppen vi som springer på nyårsafton, så det var bara till att kuta en sväng.


Ganska nöjd efter en löptur med fin utsikt och där jag såg en massa gröna papegojor som satt i det avsågade trädet utanför fönstret.


Sen duschade vi och fixade till oss. Vi skulle nämligen till Nobu för att äta nyårsmiddag. M var väldigt stilig!


Vi började med en drink, som vi fortfarande höll på med när första rätten kom in. Det var 3 små fiskrätter. Allt var gott förutom de små fiskarna till vänster. Har lite svårt för att äta hela små fiskar som ligger och tittar på en.


Sen kom vårt bubbel, som ingick. Och då åt vi sushi. Ber om ursäkt, glömde fota innan vi började äta. Men det var mycket gott iaf.


Rätt nummer 3 var väldigt fräsch. Det var en rödbetssallad med hamashi och torkad miso.


Rätt 4 var en kamameshirätt med nån typ av korn som var tillagad med tryffel som en risotto nästan. Ovanpå serverades den mer hyvlad botarga.


Kött rätten var jättegod och väldigt söt, eftersom den hade minisvampar. Förutom kobe-biff och svampar far det också tryffel, kastanjer och picklade rödbetor. Fantastiskt gott!


Måltidens icke-söta rätter avslutade med en kall nudelrätt med hummerdashi. Också väldigt god!


Mjuk och fin belysning i taket på restaurangen.


Desserten var en shiso och pistasch tårta med chokladöverdrag och hallon. 


Sen blev vi inbjudna till baren som låg på samma våning som restaurangen. Vi slapp betala typ 600 kronor för att fira in nyåret och titta ner på fyrverkeriet. Kändes som en no brainer deal. Har aldrig tittat ner på fyrverkerier, det var konstigt.


Efter fyrverkerierna var slut och det traditionsenliga bubblet hade druckits upp, så var det dags att gå till hotellet och svida om. Här är vi lite mer casual på väg i hissen ner till gatufesten.


Som ni ser var det väldigt mycket folk på gatorna.


Blev en till bild på de fint upplysta Petronas towers.


Vi följde strömmen och gick åt ett håll och efter ett tag insåg vi att många var på väg till kollektivtrafik eller parkerad bil. Då hoppade vi in på en uteservering istället. Måste säga att var produktutveckling jämfört med Korea för 8 år sen. Då ringde man på en klocka när man ville beställa eller liknande. Här beställde man det man ville ha direkt genom att klicka på det på en iPad. 


M, julpynt och uteservering på nyårsafton. Typiskt bra start på året.


Hej hej och välkommen 2016!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång