Tisdag - Ankomstdagen och galleriornas stad

På tisdag morgon kom vi äntligen fram till Kuala Lumpur. Det gick mycket smidigt att ta sig ut från flygplatsen och till hotellet. Här nedan ser ni också våra grannar - Petronas Towers.


Efter en tupplur, en dusch och uppladdning inför att gå ut i värmen, så hamnade vi till slut i shoppingdistriktet. Det fanns otroligt många gallerior och det kanske inte är så konstigt eftersom det alltid är jättevarmt. Typiskt skönt att gå in och svalka sig. I gallerian Pavilion bestämde vi oss för att lunch på Din Tai Fung - de hade nämligen dumplings. 


Det var väldigt julpyntat överallt och här har de försökt få till så att det ska se lite snöigt ut. Kändes lite konstigt eftersom det verkligen aldrig är snö här, plus att det samtidigt var väldigt varmt. 


Lite såhär såg det ut på gatorna i området. Kom man lite utanför de olika centren i stan så var statsplaneringen katastrofal. Inga trottoarer och jättelika vägar. Det fanns en monorail som vi tappert försökte åka, men det var svårt när man hamnade mitt i ett trafikkaos och inte visste hur man skulle ta sig därifrån till den plats man skulle. Ska villigt erkänna att vi efter någon dag insåg att vi var tvungna att åka taxi. Det var som tur var väldigt billigt. 


Sen begav vi oss till Central Market för att titta vad den hade att erbjuda. Där inne fanns en massa olika små affärer med saker som man inte direkt behövde. Vi handlade dryck för att släcka törsten i värmen.


Central Market ligger i China Town och bredvid fanns det en utomhusmarknad under tak som också hade en massa grejer.


När det blev mörkt var dag dags att fara tillbaka till hotellet. Vi bodde på Mandarin Oriental föresten. Väl tillbaka på hotellet bestämde vi oss för att kolla in poolen. I grannhotellet kunde man se hur Petronas Towers speglade sig. Rätt snyggt! 


Själva poolen var jättefint och var en infinity-pool som vette mot statsparken.


När vi kom tillbaka till rummet hade hotellet överraskat oss med blommor...


...och kaka. M hade nämligen skrivit att vi nyligen förlovat oss (nyligen är en väl en överdrift, men det var fint ändå).


Kvällen blev lite omvänd, för efter kakan var det dags för middag. Tog en taxi till Jalan Alor för att äta inhemsk mat från gatustånd, sittandes vid ett plastbord.


Vi valde det här stället.


Här är mitt fina sällskap och till middagen drack vi Tigeröl.


Hej hej här är jag och de röda plastmöblerna.


Vi råkade beställa in alldeles för mycket mat. Jag tog sweet and sour kyckling och biffnudlar. M tog en hel grillad John Dory och chicken and rice. Men vi delade lite och allt var mycket gott!


Sen slog jetlagen till som en slägga i huvudet och vi var tvungna att åka hem och sova. Bra första dag i värmen och solen.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid