Yarra Valley

Vårt första stopp i Yarra Valley var vingården Balgownie estate där vi skulle bo. Vi inledde med lite bubbel på vår uteplats i härlig kvällssol. Därefter badade vi i deras pool och provade viner i deras cellar door.

Till middag drack vi utsökt vin från gården och åt lokala delikatesser. Min huvudrätt kan du se i inlägger som kommer i morgon.

Efter middagen gick vi ut och tittade på solnedgången och raderna av vinrankor.

 Raderna av vinrankor när det var dagsljus.


 Vi provade sedan vin på bland annat Yering station. Var minst ett busslass folk när vi kom dit.

Väldigt personligt hembesök hos Tom och Sally människorna bakom Bobar. Trevligare och mer gästvänliga människor får man leta efter. De får ett samtal från helt okända människor och sedan bara händer det. Hej, oj nej vi har ingen cellar door. Men välkommen rakt in i vårt hem och sitt vid vårt matbord, prova vin och must säg hej hej till våra barn och släktingar som är här under julledigheten. Här kan du även följa Tom och Sally på instagram. Springer du på deras viner så rekommenderar jag varmt att du köper några flaskor. Då stödjer du både passionerade vinproducenter och får schyssta naturviner.

Vid lunch körde vi återigen på en stor och kommersiell vingård - Oakridge wines. I morgondagens inlägg kan du se vad vi mumsade i oss för lunch på deras veranda.

Ganska trevlig lunchutsikt. När paret under parasollet hade gått så fick vi sitta där istället. Pretty nice!

Yarra Yerings cellar door var nog den stelaste. De tog betalt för vinprovning vilket gjorde att det typ var helt tomt när vi kom. Det var dyra och inte så goda viner som provades i ett gammalt anrikt rum.


Boende i eget hus (!) i Yarra Valley hos Myers creek cascades. Bubbelpool i vardagsrummet med vattenfall utanför. Var ett B&B så det fanns även frukost till oss i köket till morgonen efter.

Säng med matplats på veranda utanför och mkt mkt mer.

Vinprovning i Giant steps cellar door. Det var lite schysst för provningen var inne i rummet där de lagrade några av sina vinfat. Hä togs även en av de fulaste bilderna någonsin på mig och M. Jag halvblundar, M har en stor fläck på sin skjorta och allt är småsuddigt...but hey man ser mer av vinfaten i bakgrunden. Nej, den bilden kommer ni aldrig att få se.

Ginprovning hos Four pillar destillery för omväxlings skull. Fortfarande inte helt såld på gin.

Vi provade även vin på en sista cellar door innan vi åkte från Yarra Valley. Kommer bara inte ihåg vad den hette och vi köpte inget där. Hon som arbetade där hade vänner i Sverige och hade varit där en del. Bredvid oss var det också 2 män som provade ganska mycket vin utan att spotta ut och som sen hoppade in i bilen och körde där ifrån. Man undrar ju lite hur mycket rattfylla det är på vägarna i vindistrikt.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång