Dag nummer 2 (torsdag) i korealand

Så har vi sovit första natten i vårt temporära rum. Det var väldigt varmt för vi drog ner AC:n på kvällen (för att det var så kallt i rummet) + att det var många nya ljud att lyssna på. Detta resulterade i att vi var väldigt trötta på morgonen, så vi gick inte upp förrän vid 12-13 snåret (ojdå!). Då gick vi iaf ner till Family Mart och handlade lunch. Risrullar och ristrianglar :) Om ni tittar på bilderna så får ni också se det första som vi såg nere i köket. Ja, det var faktiskt ett paket Löfbergs Lila.

Idag har det iaf shoppats :P
Ny mobil, begagnad för 30000W (typ 210 SEK) Denna mobil har nummer 01086718891, jag tror att Korea har landsnummer 0082 sen också. Men såhär långt har jag inte lyckats SMS:a internationellt än, det kanske inte går men man vet ju aldrig.
Jag har även varit på E-mart och shoppat loss. Vem hade kunnat tro att det var så himla krångligt att köpa nya lakan?! Det tog typ en halv timme för en tant att pracka på mig en massa dyra saker, sen när vi skulle gå till kassan hittade jag andra mycket bättre lakan. Till exempel ett lakan utan vaddering ;)
Har även investerat i en nätverkskabel, pga bristen på wlan här i I-house. Alla studenter har Internet på sina rum. Tyvärr har vi inte tillgång till det förrän vi fått våra rum :(

Idag har det bondats lite också. Vi har lärt känna en väldigt trevlig tysk. Han heter Michael och kommer från Berlin. Det är rätt komiskt att gå runt med honom, för han är typ 2 meter och ljushårig.

Alla försöker prata koreanska med oss hela tiden, och vi fattar ingenting, och de själva kan inte engelska. Detta resulterar i vissa kommunikationsproblem, men på olika sätt har det lyckats lösa sig hittills. Ofta är det andra kunder i butiken/på restaurangen som får rycka in och hjälpa till att tolka. Vi har även lite problem att kommunicera med min buddy (Taeyeon heter han). Idag sa han till oss alla att det kostade 10000 W (70 SEK) att åka tunnelbana, enkel resa. Det visade sig dock att han inte riktigt kunde skillnaden på tusen och tiotusen ;)

Saknar er alla!

Kram från Jåni

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +