Sydkorea & Seoul

Fantastiskt, underbart, unikt...

Sydkorea, även kallat Republic of Korea, ligger i östra Asien ungefär mellan Kina och Japan skulle man kunna säga. Sydkorea ligger utanför Nordkorea på den Koreanska halvön. I Sydkorea bor det drygt 49 miljoner koreaner. Det är alltså till Sydkorea och inte Nordkorea som jag ska åka, så nu kan ni sluta att fråga det ;)

Mellan Nord och Sydkorea finner vi DMZ, som ligger på 38:e breddgraden. Den upprättades efter Koreakrigets slut, runt 1953. Det är lite intressant att jag ska åka till ett land där det inte råder fred, utan endast vapenstillestån. För er som nån gång åker till Korea så rekomenderar jag starkt ett besök vid gränsen.

Seoul är, för den som inte vet, Sydkoreas huvudstad.
I Seoul bor det ca 10 miljoner människor. Den 22 augusti kommer det att bli en till :)

Universitetet som jag ska gå på heter Sungkyunkwan University (SKKU) och ligger Jongno-gu området i norra delen av centrala Seoul. Jag ska bo på campus i det så kallade Internationall House, tillsammans med en massa kineser, andra från Europa och lite amerikaner.

Det är rätt dyrt att bo och leva i Seoul, oberoende om du är inhemsk eller från utlandet. Seoul kvalar in rätt högt upp på topp-tio listan över de dyraste länderna. Det är därför man får en massa SEK, vilket blir ännu mer sydkoreanska won (1000 W är ungefär 7 SEK), av CSN.

För er som undrar lite över klimatet så är Augusti den varmaste månaden. Då ligger medeltemperaturen mellan 22-30 grader. Januari är den kallaste månaden, då är det mellan -10-1 grader. Bör oxå nämnas att mellan Juni och September är det regnperiod.

Nu vet ni lite lite mer om stället som jag ska till.

Kram från Eder Youn Hee PernLING

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +