Framme i Seoul

Nu har jag anlänt till ett varmt och fuktigt Seoul. Tänkte bara passa på att upplysa om att vi är 7 timmar före. Det tog ungefär 20 timmar att komma hit, dörr till dörr. Flygresan gick jätte bra och vi fick Bulgogi och Kimchi på planet :D

På flygplatsen kom min HI-Club buddy (som jag inte riktigt fått grepp om vad han heter) och mötte upp och följde med på bussen till campus. Han visade oss till vårt boende International House. Det är lite som ett hotell; fin lobby, fin hiss, ja allt e mkt prydligt. När jag och Sofia kom fanns det inga rum lediga så vi delar på ett professorsrum för tillfället. Detta rum har en liten stenhård säng, så vi får se hur vi löser det hela. Den 27/8 åker Japanerna hem och då blir det tydligen en massa rum lediga. Så då slipper vi dela säng.

Min buddy tog även med oss ut på lunch, SKKU betalde. Vi åt på ett ställe där man kokade sin mat och sina nudlar i en stor panna i mitten på bordet. Det var rätt gott, men inte direkt den lätta lunchen som efterfrågades. Men för att se det positiva, nu behöver vi inte äta någon middag. Har även letat efter lakarna utan större framgång, d verkar inte vara riktigt någon som har koll på var man kan köpa det. Det är rätt mkt som verkar lite oklart, men det blir nog klarare senare.

Vi har även hunnit tittat lite på campus idag. Det är nytt och modernt, väldigt stor kontrast till vissa av husen som ligger bredvid och längs vägen upp. Tyvärr är nästan alla skyltar på campus på Koreanska, så vi behöver nog lite guidehjälp för att lära oss att hitta. Det är dock inte så konstigt att det inte finns så många engelska skyltar. Det finns bara drygt 45 internationella studenter här bland alla 24000 koreaner.

Har träffat på en utbytesstudent från Indien och en som jag tror är från Tyskland eller iaf ett tysktalande land, men de var inte så talföra. Får försöka hitta några andra utbytesstudenter i morgon. Tror dock att de flesta kommer nästa vecka.

Annars så är det väldigt varmt och fuktigt, trots att de säger att idag är en relativt sval dag. Men fram åt oktober kommer det att bli lite svalare…nice!

Börjar känna mig väldigt trött nu, men det är väl bara att härda ut och vara vaken ett tag till.
I morgon ska jag träffa min buddy vid 3 snåret. Då ska det letas efter lakan och mobiltelefoner för det koreanska nätet, eftersom 3G kontantkort inte verkar finnas.

Sköt om er allesammans och ha en trevlig fortsättning på denna tisdag.

Massor av kramar från Yoni

Comments

Anonymous said…
Iiiiiihh!! Va spännande! Klurigt med alla skyltar på koreanska.. Ser fram emot att höra mera! Just nu måste väl allt kännas som en enda röra med intryck och allt sånt. Något sådant plågas inte ju jag av direkt! Må så gott, till nästa rapport! kraam
Goldfish Design said…
Hola Sis!

Maste vara skont att vara framme till slut. Vilket aventyr!Allting later ju toppen - forutom en liten hard jarnsang. Men det loser sig sakert snart. Hall Japanerna uppe pa natterna sa kanske de aker ett par dagar tidigare. Toppen med blogg sa man 'far vara med' i vad som hander. Stor kram / Martin
nixon 222 said…
Trivs du bra i Nordkorea ? Skoja bara. Finns det HM i Soul????? IKEA????? Dar kanske det finns lakan?

KRAM!!!!!!! syster
nixon 222 said…
Och du, det tog mig 3 dygn att aka fran sverige till Miami, sa Korea tycks ju inte ligga sa langt hemmifran. Philly var kanon.

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid