41 timmar Tokyo


Vid 17 snåret i fredags återvände jag till Tokyo, fantastisk känsla. Vi (jag, Bernie, Bastie, Flo & Nick) tog oss rätt så snabbt till vårt hostel (Hotel New Azuma) – fruktansvärt ställe och område, ytter dörren var tvungen att vara låst så att inte de hemlösa kom in utifrån – där vi lämnade av vår packning. Kvällen spenderades i Shibuya och Harajuku, vi gick mest runt och tittade på husen och människorna. Bör även nämna att jag äntligen fick äta en kycklingbagel från Dotour igen :)

Efter 4 timmars sömn, utvilade och glada (eeeh), begav vi oss tidigt på lördags morgonen till Tsukiji Fish Market. Självklart intogs också en sushifrukost utanför fiskmarknaden vid 9 snåret. Området bredvid fiskmarknaden har kökstillbehör mm, där spenderade vi sedan lite tid. Pojkarna köpte julklappar; handgjorda knivar, tekannor och diverse andra japanska saker. När vi kände oss klara åkte vi till Ginza-området och tittade i alla dyra affärer. Dagen till ära var den breda huvudgatan avstängd från trafik och omgjord till en gågata. Gatan kantades av en allé av nån slags form av julgranar med granna kulor, men också av rabatter med balkonglådeblommor. (Kan väl tillägga att det var ganska mkt varmare i Japan än i Sverige och Korea, en rätt behaglig temperatur några grader över 10 C skulle jag tippa på.) Vid 12 snåret var alla utmattade, så vi tog en välbehövd paus på Tokyos första Starbucks. Vårt sista gemensamma besök var i Imperial Palace Garden, väldigt konstig park; det var mest en massa breda grusvägar och lite gräs här och där (som man inte fick beträda). Denna lördag var det också nått slags företagsevent, en massa medelålders människor sprang runt-runt parkområdet. Klockan 14 lämnade jag och Bastie dem andra och åkte långt långt långt bort för att gå på Daft Punks Alive 2007 konsert. På vägen räddade vi 4 amerikaner (som pluggar i Hongkong) från att komma vilse. Det visade sig vara en riktigt trevlig räddning, eftersom vi tillbringade resten av kvällen med dem. Först spelade 3 japanska band, förförligt dåligt, så vi gick och åt middag. Mellan 18 & 19 nån gång var det Kavisky och SebastiAns tur, de underhöll en väldigt förväntansfull och tacksam publik medan scenen byggdes om. Slutligen uppenbarades Daft Punks 2 medlemmar inne i en pyramid och publiken blev helt galen. Det går liksom inte att beskriva hur bra de var, så jag tänker nu kort och gott citera en av amerikanerna ”it was fucking amazing!”.

Söndag förmiddag (ca 41 timmar efter ankomst) steg en trött, men mkt nöjd Yoni in i ett ANA plan och begav mig tillbaka till Seoul och Korea. Hoppas förstås på att återvända till Tokyo så fort det blir möjligt igen.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid