Från sjukdom till en julklapps önskan

Det är lustigt hur det ena leder till det andra. Tidigare i höstas drog jag på mig en förkylning och var hemma och tyckte synd om mig själv. Jag lånade då en Woody Allen collection box, som jag inte har lämnat tillbaka än. Iaf, idag bestämde jag mig för att se Crimes and Misdemeanors, men eftersom DVD samlingen är från Kina så går det liksom inte riktigt att lita på den. Det visade sig att den filmen inte ens fanns med. Istället valde jag New York Stories, en trilogi av Scorsese, Allen och Coppola, bara för att titeln påminde mig om en väldigt bra bok som jag en gång i tiden fick av min bror. Scorseses del var väldigt bra, resterande kan man strunta i att se. Mitt i Scorseses del spelades Nessun Dorma från Puccinis opera Turnadot. Väldigt bra stycke, det är synd att man inte har sett den operan. Då kom jag på att jag kunde önska mig det i julklapp av mina snälla föräldrar. Man kan ju aldrig vara för kulturell. Tyvärr så finns den inte på nån repertoar i Sverige för tillfället, och det känns som en lite för stor önskan att önska att få se den i utlandet. Istället hittade jag Birgit Cullberg 100 år, Två ensembler hyllar jubilaren, på Operans repertoar. Har alltid varit lite svag för balett.

- Man kan alltid önska :)


Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid