Konsten att strukturera ett kaos?

Hm…jag är en relativt strukturerad människa i vanliga fall. Jag gillar inte att inte ha koll på saker och ting, och jag gillar inte att vara helt oplanerad. Därför har jag infört ett nytt system för att försöka vara strukturerad här borta. Jag har 5 ämnen, vilka motsvaras av 5 färger. Dessa färger går igenom i mappar, block och pennfärg i kalendern. Inte nog med det, jag har även satt upp ett stort papper på väggen där varje ämne har en kolumn. I kolumnerna sätter jag sedan upp post-it lappar med viktig info som berör just det ämnet. (Detta överarbete kan ha att göra med att jag egentligen inte har nått att göra, och jag känner mig dåligt för att jag inte gör nått…så jag skapar nått att göra.)

Även fast jag har byggt upp en fasad av organiserad och planerad trygghet så råder nån slags kaos. Ungefär som att ha en gigantisk hög med papper och böcker och andra grejer, där man vet att de viktigaste grejerna ligger överst.

Jag har gjort allt som jag ska göra (som e relaterat med skolarbete) förutom en sak (100 skisser, går för övrigt as dåligt – svårt att vara produktiv på beställning när man inte finner nån inspiration.). Ändå känns det som om jag inte har koll på nånting och liksom tror att jag har glömt bort en massa saker.

Jag har 2 teorier till varför jag känner såhär.

  1. Jag har 1000 andra grejer, som inte har med skolan att göra som jag måste fixa. (Det vill säga, jag är allmänt stressad.)
  2. Jag är asstressad över att det nästan inte finns nått som jag måste göra i skolan just nu. Vilket är lite udda. Och då omvandlar jag för mkt fritid till en känsla av att jag har glömt av en massa viktiga saker.

Personligen tror jag att det är en kombination av 1 och 2.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid