S02E02 - Refreshing

Dag nummer 2 i skolan var jätte bra. Hade lektionen Digital Design Studio. Återigen var jag den enda icke-Koreanen, men i den här klassen ville alla prata med mig och lära känna mig. Vår lärare som vi ska kalla Jae är jätte duktig. När hon var rätt ung lät hennes föräldrar henne åka till USA för att utbilda sig och sen blev hon kvar där rätt länge. Efter att hon tagit sin masterexamen så undervisade hon studenter i design och sen arbetade hon med formgivningen av Tiffany’s marknadsföring. Sen 6 år tillbaka är hon åter i Korea. Hon var tidigare på ett annat universitet, men nu är hon hos oss på SKKU (samtidigt som hon jobbar för nått företag). Ett stort plus är att han är flytande i både engelska och koreanska, men att hon föredrar att prata engelska. Den här terminen ska vi arbeta mest med Illustrator, vi ska göra 3 större projekt:

Formge ett tapetmönster
Skapa en logga, med tillhörande koncept
Formge en poster, med tillhörande koncept

Tror att den här kursen kommer att bli väldigt krävande, men också mkt givande och rolig.

Btw…jag är den enda som inte har Design som Major, så jag fick smöra mig in i kursen. Egentligen skulle jag inte ha fått läsa den. Men men, ändå så var jag den enda i klassen som hade använt Illustrator tidigare. Det är nämligen så att de andra precis har börjat sin första termin här på SKKU. De är så unga, 19 eller max 20 år. Och alla vill bli Fashion Designers. (Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att de har nån susning om vad det egentligen är man gör när man är en Designer, men det är iofs det som de ska lära sig).


Nu blev det såhär långt igen. Aja det får helt enkelt vara så. Nu ska jag återgå till vår informella uppgift till nästa gång. En valfri form av självporträtt. Jag har en bra idé, måste bara hitta en affär med lite material nån stans. Måste även börja på mina skisser som ska in nästa gång…minst 100 st skulle det visst vara, så det är bara att sätta igång.


Det kan vara roligt att gå i skolan! :)

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid