Långskär igen

Innerstadshettan lämnar ju mer till övers än vad man kan önska. Därför flydde jag och mamma till landet så fort det gick förra fredagen.
 
 
Vi började med strålande ost och chark-middag och rosévin. Typiskt trevligt. Då kunde man låtsas att man var i Spanien. Det var varmt hela kvällen och inga myggor (!).
 

 
Se så fint det skymmer på Långskär.
 

 
Nästa morgon började med bananpannkakor (recept här). Oväntat gott måste jag säga.
 

 
Melodikrysset som vi essade! Två generationer verkar vara det ultimata, så täcker man upp mycket musik genom tiderna.
 

 
Sen spelade vi Alfapet. Ett av de roligast spelen.
 

 
Jag vann så klart :)
 

 
Trots torka så blommar det fortfarande på ön. Tycker att de lila bergsklinten är väldigt tjusiga. Sen ringde det helt plötsligt och det var min morbror med familj som var på ingång.
 

 
Har helt missat att fota våra gäster. Men vi solade i alla fall och badade rätt mycket. Den här helgen var det supervarmt i vattnet.
 

 
SMHI tokmissdade i sin prognos som vanligt. På lördagen när det var gassande sol skulle det vara molnigt. Och på söndagen när det uppenbarligen var storm, åska, hagel och spöregn så skulle det vara sol och växlande molnighet.
 
 
Det här var vad som hände på söndagen. Vi såg ovädret dra in över singöfjärden och sen kaboomså var vi mitt i det. Filmen visar precis när regnet startar. Sen blev det 7 resor värre och strömmen försvann.
 

 
Ett av de stora hagelkornen som kom ned.
 

 
Men som vi alla vet. Efter regn kommer sol. Och då var det som om ingenting hänt. Storm, 16 grader och 40 mm regn och sen 25 grader och gassande solsken igen.
 

 
Sen var det dags att fara hem, eftersom jag fortfarande jobbar.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång