Dag 1 - Almedalen

Arla morgon - så börjar alltid mina Almedalenbesök. Här runt 4:30 i en taxi på väg till Cityterminalen. Rätt schysst vy ändå. 

Sen härlig buss ner till Nynäshamn och dags att stiga på färjan. Jag fick sittplats vid fönstret på en rätt tom färja. Helt ok. Det enda tråkiga var att programkatalogerna på färjan var slut. Den ska man ju bläddra lite i när man åker över, det här till. 


När jag kom fram blev det 40 minuters promenad i gassande sol till årets boende, ett hus på Slåttervägen. Sen blev det cykel till ringmuren, och sen promenad till stora torget. Där mötte jag upp fina Anna som jag inte har träffa på flera år. Vi bestämde oss för att äta lunch på Joda bar. Sitter man på den uteserveringen passerar nästan alla man känner, eller i alla fall minst 3 :) Se gick vi runt och kollade lite i hamnen. NCC hade en väldigt fin kupol t.ex. Och så blev det en sväng förbi Almega för att säga hej hej till gamla kollegor. 
På eftermiddagen var jag hos DI och lyssnade på seminarium om möjligheterna för big data i den offentliga sektorn. Samt ett seminarium om karriärväxling. Det första var väldigt intressant men varmt, det andra var också intressant, det jag kan höra. 

Sen var det dags för WIT - Women in tech mingel. Pratade med många intressanta personer, bland annat en tysk tjej som gav tips på en tysk bok som hette Blackout och skulle vara lite som One second after. Har inte läst än, men den finns på min att läsa lista. Sen var Sara där också och intervjuade för BREAKIT. Typiskt bra sida för dig som inte besökt den. 


Till slut var det dags för välförtjänt middag och vin (ja, såklart det var rosévin) med kollegan Malin. Bättre kväll och utsikt får man leta efter.Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång