Serier som har räddat en regnig sommar

4 serier som har förgyllt min sommar såhär långt.

Continuum
Kanadensisk Sci-Fi serie
Huvudrollsinnehavaren heter Kiera och kommer från 2077. Hon har ofrivilligt rest tillbaka i tiden (till vår tid) för att försöka fånga terrorister som har rest tillbaka i tiden för att försöka ändra på framtiden. Serien handlar om hur Kiera i nutid försöker fånga dessa terrorister, hur hon bygger relationer med personer och försöker anpassa sig till sin nya tid, men också om hur hon saknar sitt liv i framtiden och osäkerheten kring hur förändringar i nutid kommer att påverka framtiden. 
Den fjärde och sista säsongen börjar 4 september 2015.

Our Girl
Brittiskt drama
Handlar om en brittisk tjej som när hon fyller 18 år byter livet i London och jobbet på en nagelsalong mot livet som militär och åker till Afghanistan. Det skildrar hur de har de i Afghanistan, men också hur det är att komma hem, hur relationerna i gruppen i Afghanistan utvecklas, men också hur huvudrollsinnehavaren utvecklas som person. Lacey Turner gör en strålade insats som huvudrollsinnehavaren! Sen skadar det inte heller att både  Iwan Rheon och Ben Aldridge också har framträdande roller. 
Säsong 2 ska börja spelas in i januari 2016 och kommer då att ha en annan huvudrollsinnehavare.

Sense8
Amerikanskt Sci-Fi drama
Handlar om 8 personer i ungefär samma ålder, som har samma födelsedag som börjar bli mentalt och känslomässigt sammanlänkade med varandra. De kan "höra" musik som någon lyssnar på, de kan helt plötsligt prata andra språk eller blir modiga eller kan slåss. Den skildrar också värme och personlighet och om hur de bryr sig om människor runt ikring dem samtidigt som de ska hantera sin nya relation till varandra. 
Som ett Matrix-fan måste man bara älska den här serien. Snygg räddningen efter den totala film-floppen Jupiter Ascending. När kommer fortsättningen? Hoppas verkligen att det blir en.

MasterChef Australia
Australiensisk matlagningstävling
Australiensiska MasterChef är så mycket trevligare än Svenska, Amerikanske och Brittiska Master Chef. Här handlar det inte om att skrika på folk för att göra bra TV, här handlar det om att lära människor att laga mat och inspirera och uppmuntra deltagarna och framförallt även TV-tittarna. Programmet sänds i Australien som vinterunderhållning och går flera gånger i veckan. Här hemma blir det den perfekta sommarunderhållningen. Just nu är det finalvecka och sen måste vi vänta ett helt år på nästa säsong. 
Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid