Dag 3 - Almedalen

Sista dagen i Almedalen, fredag, började med att vi lyssnade på diskussioner om räntebeskedet som kom från Riksbanken dagen innan. -0,35 ljöd domen. För sent tyckte panelen som var en smula förvånade över torsdagens sänkning. 

När vi hör Riksbanken för svara sina aktioner och gnälla om belåningsgraden hos privatpersoner var det dags för asylskola hos Migrationsverket. Vi fick följa ett fall från att familjen sökte asyl till att man tog beslut kring om de fick stanna eller ej. Dock kunde de inte svara på vilket stöd som finns för handläggare som arbetar med processen, en process som är ganska krävande, vilket också kan ses i sjukfrånvarostatistiken. 

Sen var vi ganska nöjda med att ha besökt 2 medlemmar och då var det dags för lyxlunch. Räksmörgåsen på Kallis. Jag hoppas också att ni noterar att jag och Malin har båda har blå tröjor. Mer eller mindre omedvetet, det var ju trots allt Moderaternas dag denna fredag. 
Medan vi smälte maten gick vi runt och besökte olika små stånd/tält och hörde vilket budskap de hade. Sen blev det vart och vi ville ha glass. Gute glass, Gute lemonad och ett besök på Kränku. Kan det bli mer Gotländskt. 


Efter fikapausen lyssnade vi på flipp och flopp från Almedalsveckan hos Dagens samhälle. Man var gaska överens om att Almedalsveckan har svalnat och behöver reformeras. Politiska utspel hade också under veckan lyst med sin frånvaro. 


Sen hem och hämta väskan och besöka Ottars sexualpolitiska mingel innan det var dags att stiga på färjan och bege sig hemåt. Tack för i år, tror kanske att vi måste ta en paus nästa år. Med det får vi se då.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +