Fredag i äpplet


Så anlände vi äntligen till New York. Efter en något stressande upplevelse på Tegel, där vi var tvungna att springa från en terminal till en annan pga att vårt första flyg var sent, så gick resterande resa mycket bra. Vi gjorde ett snabbt stopp i Björns tillfälliga lägenhet och gick sen ut i den subtropiska hettan med Björn och hans roomie Alex (från Australien) för att äta middag.

Vi skulle till Momofuku noodle bar för att äta. Vi skrev upp oss på väntelistan och hängde lite utanför i cirkus 20 minuter innan det äntligen blev vår tur. Health rating A, viktigt att notera!Här står jag och hänger. Självklart passade jag också på att ta resans första (men definitivt inte sista) selfie. 


Livliga diskussioner pågick vid bordet i väntan på maten. Björn och M hade ju trots allt inte träffat varande på flera veckor. 


Sen kom den äntligen, maten! Först lite finger food. Rökta kycklingvingar med picklad chili, vitlök och vårlök.


Bao med räkor, spicy mayo, picklad rödlök och strimlad isbergssallad. Väldigt gott! De andra provade på bao med kycklingköttbullar och bao med oxbringa. 


Sen kom äntligen nudelrätterna. Här är Momofuku ramen som Björn åt.


M och Alex utmanade ödet lite och tog chilled spicy noodles, trots att servitrisen påtalade att det var nog ganska starkt. M kämpade på och klarade nästan hela och Alex klarade allt, men efter viss möda. För det var tydligen VÄLDIGT starkt. 

Här är min mat! Chilled beef ramen med inlagd rättika, gräslök och soya ägg. Supergott! Men jag ångrar lite att jag inte tog ginger scallion noodles. Den kom in på bordet bredvid och såg fantastisk ut. Det får bli nästa gång, då har jag något att se fram emot. 

Efter maten kände vi att vi behövde vara uppe lite längre för att inte komma helt fel i jetlagen så vi gick till Loreley. De hade en utegård där man kunde sitta. Det visade sig att det var en tysk ölträdgård. Lite lustigt att göra i New York liksom. 

Vi avrundade med ett ställe som låg granne med lägenheten på Ludlow, nämligen Chloe81 blue

Kanon bra första kväll i New York, bra start på vistelsen och på födelsedagspresenten!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång