Gripsholm och kräftor

I början på semestern så bjöd mamma med oss alla ut till Gripsholm. Det var strålande soligt och nästan som en riktig sommardag ute. 

Mamma och M var med såklart och de hade tagit så himla fina och bra platser uppe på däck när vi kom.

Båten la ut från kajen vid Stadshusbron och for till exempel förbi mammas lägenhet på Lilla Essingen. Den ligger i det röda huset mitt bland de vita.

Vi körde om en Drottningholmsbåt och då tutade båtarna till varandra i någon slags hälsningsfras. Vår båt lät lite skev i tutljudet dock.

Jag var med såklart (M säger att vi inte bara har köpt kameran för att jag ska kunna ta selfies, men ibland måste man ju, den är ju så bra på det).

De här vinnarna var med på resan också. Em, Lilla-Karin, Isa och Martin. Alla hemma från staterna på besök. Kul att de kunde vara hemma samtidigt.

Jag festadel loss på det mest svenska; kycklingspett med sweetchili-sås och ris. Tänkte att de kan man nog inte misslyckas med, och de gjorde de inte heller. Men i ärlighetens namn så tog jag det nog mest för att jag gillar både ris och sweetchili.

Andra körde på lite mer traditionell lunch såsom en S.O.S. Mycket sill var det, intygade de som åt. 

Sen kom vi äntligen fram till Mariefred och på väg in i hamn ståtade Gripsholms slott upp sig.
Glada i hågen traskade vi och tittade på en fin trädgård som hade både fina örter och blommor och lite annat smått och gott i husen runt i kring.

Som sagt var, fanns en massa fina blommor. T.ex gammelrosa rosor av nån sort som jag inte la på minnet som var alldeles perfekta.

Isa träffade en liten mysig hund. Kanske var det så att hon saknade sina 2 hundar där hemma i bergen.

Vi titta också på en runsten. Kanske mest fashinerande för den amerikanska besökaren.

Från vägen till slottet får man en fin vy av Mariefred genom grönskan. 

Det jättelika slottet med flera hundra år av historia. Lagom till att vi tog oss in började det tyvärr regna.

Vi gick en guidad tur med en guide som var så teatralisk att man nästan ville hoppa ut genom ett fönster. I början handlade det bara om en massa kungar och vilka de var gifta med och vilka barn de fick, men sen berättade hon till slut lite mer om själva slottet och det var väldigt intressant. 

M tar ett foto på sig själv i ett av de pampiga rummen. Det här ser ut att ha gått i rött får man väl ändå säga.

Snabb gruppbild framför växthuset när det var lite uppehåll in regnet.

Efter ett besök i kyrkan och lite traskande på de pittoreska gatorna var det dags att bege sig hemåt igen. Det formidabelt vräkte ner regn och började till och med läcka in igenom båtens tak.

Då var det inte helt fel att få gå till den varma matsalen och äta en riktig ångbåtsbiff. Där satt vi ända till vi var framme i Stockholm igen.

Dagen efter kom hela gänget över på kräftskiva. Självklart bjöds det även på kantarelltoast och västerbottenostpaj.

Fin fina kräftor. Vi åt ICAs stora kräftor från Kina. De hade fått bra i test och var mycket bra tycket jag. Om man ska klaga på nått så kanske de var aningens för salta. Men de ska ju vara salta.

Och så var den första helgen på semestern till ända. Bra start helt enkelt!

Comments

Goldfish Design said…
Vilken fin beskrivning - precis sa var det! Och nu sitter jag har hemma i N.C. och langtar jag tillbaks till kraftor, ostpaj, kantarelltoast och allt annat gott! Suverana dagar med er och suveran resa i storsta allmanhet. kram fran oss!

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

Fall tradition - Apple picking