Måndag i äpplet

En ny vecka gryr i äpplet. Vi börjar dagen med att jag går och handlar frukost, eftersom M fortfarande är lite risig. Handlade bagels och panini från Heaven's Hot Bagel

Förmiddagen bjöd på shopping på Madison Avenue. Nämnde ju att jag la undan en väska på Kate Spade i Soho. De la undan den åt mig i sin andra butik hela vägen här uppe.  

Fick en grön fin påse att strutta runt med. Om ni är snälla så kan jag visa er väskan här på bloggen någon gång.

Efter asfalt gjorde vi ett nytt försöka med Central Park och gick in och tittade på en av sjöarna. Sen beslöt vi oss för att lämna våra shoppingpåsar på hotellet och spendera eftermiddagen i en ny del av Brooklyn. 

Vi for till Park Slope (tanken var att vi först skulle gå till den Botaniska trädgården, men den är tydligen stängd på måndagar) så vi promenerade genom området och åt lite lunch på ett pastaställe som hette Scalino. Det var en lunch som fyllde sitt syfte, kanske inte så mycket mer. Dock var det lite dråpligt det som servitrisen sa. För hon sa precis det som hon trodde att vi ville höra. Jag frågade om det var morötter i den blandade salladen som ingick som förrätt i dagens lunch. Hon svarade då vänligt men bestämt att det var det tyvärr inte för att hennes chef var för snål för att köpa in morötter till salladen. För alla er som inte redan vet det så frågar jag ofta det, eftersom jag är allergisk mot råa morötter och absolut inte vill ha det i min sallad.

Promenaden fortsatte i områden såsom Goanus och Carroll Gardens. Kan inflika att det var gassande sol och inte vrålmycket skugga. 

Därför var det så himla bra att vi sprang in i ett Starbucks någon stans mellan stadsdelarna Cobble Hill och Boerum. De hade någon slags jordgubbsdryck med is och frystorkade jordgubbar. Den smakade precis som jordgubbssaft! 

När vi hade kylt ner oss lite styrde vi kosan mot kusen och ut till Brooklyn Heights och sedan också Brooklyn Bridge Park.

Rätt schysst promenadstråk, men en förträfflig utsikt.

Slutdestinationen på dagens promenad var Dumbo. Här tittade vi på den klassiska filmvyn och åt svalkande lyxglass.

På kvällen mötte vi upp Lisa, Oskar och Björn för att gå på Momofuku Ssäm Bar. Nu kanske ni undrar hur många Momofuku vi egentligen hade tänkt att besöka på den här resan. Då ska jag tala om för er att det här är den sista. De hade jättegod mat men var nog tyvärr den minst bra av de tre vi testade. På bilden ovan ser ni skinka och typ squashsallad som alla andra åt.

Jag kalasade på färska vårrullar med krabba i istället. Jag åt egen mat, för jag har lite svårt för familystyle ibland.

Oskar, Lisa och M.

De andra åt sen softshellcrab, nån annan sallad och bao. Jag åt också bao!

Slutligen åt jag ägg, broccoli, rädisor, pecorino och tunga.  De andra åt kött tror jag. 

Jag, Lisa och Oskar avrundade kvällen på Spitzer's Corner med en öl. Tack för en trevlig kväll!

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid